TrosKompas

RONREIZEN

Het Dubai van Cilly Dartell

Cilly Dartell heeft hart voor Nederland, maar reist ook graag. Aan Dubai bewaart ze speciale herinneringen. Jarenlang woonde ze in die mondaine wereldstad, en ze geeft wat betaalbare tips...

Vanwege het werk van mijn man – Jan is piloot – heb ik tien jaar in Dubai gewoond. Het was een feest! Veel mensen klagen dat Dubai niet te betalen is, maar er zijn genoeg plekken waar je met weinig geld goed terecht kunt. Je moet ze alleen weten. Zo is de Burj al Arab, het beroemde hotel in de vorm van een zeilboot, inderdaad verschrikkelijk duur. Maar vlak daarvoor staat een betaalbaar hotel in de vorm van een golf – het Jumeirah Beach Hotel – met wel vijf of zes restaurants aan het strand met uitzicht op de Burj al Arab.”

Oude wijk
“De oude stad is ook leuk, vooral de soeks, en zeker aan de kant van de rivier die door Dubai stroomt.
Je kunt heen en weer met een bootje – een abra – voor 1 dirham, 25 eurocent. Ga vooral ook naar Bastakiya, een wijk in de oude stad vlak bij het Dubai Museum. Deze wijk is helemaal gerenoveerd, maar wel op de oude wijze van Dubai.”  

Plastic bordjes
“Eten doe je bij restaurant Ravi in de wijk Al Satwa. Je eet hier buiten van plastic bordjes en krijgt water uit de kraan, maar je hebt keuze uit ontzettend veel gerechten en met z’n vieren ben je hooguit 30 euro kwijt. Het is een Pakistaans-Indiaas restaurant. Het eten is fantastisch en toeristen zie je er niet.”