TrosKompas

 • TK1729_110_01.jpg

  Baardmannetjes

  Nico de Haan en Hans Dorrestijn brengen een bezoek aan Haarlem in de tweede aflevering van de natuurserie ‘Baardmannetjes’. In de hoofdstad van Noord-Holland lopen de beide heren kans om zóveel bijzondere vogels tegen het lijf te lopen, dat Hans moeite heeft om een wensvogel te benoemen. Want zeg nou eerlijk: wie wil en kan er nu kiezen tussen een bosuil en een halsbandparkiet? Hans: “Nico heeft zulke goede ogen, duizend maal beter dan ik heb. Hij ziet soms vogels die ik niet eens met de verrekijker kan vinden. Het is af en toe om beroerd van te worden, zoveel als ik mis!”
 • article/800px-Nozems_op_bromfietsen.jpg

  Nostalgie GT RoversDe nozems

  Enge verhalen vlogen in 1956 de oceaan over. Amerikaanse jongeren gingen compleet ‘los’ door een nieuwe muziekstijl: rock-’n-roll. Iets wat onze Nederlandse jeugd natuurlijk nooit zou doen!
 • article/TK1716_24_25_01.jpg

  De dierenartsTekentijd!

  Net als bij mensen komen tekenbeten ook bij dieren voor. De beet zelf is niet zo erg, maar teken kunnen nare ziekten overbrengen, waaronder dus de ziekte van Lyme.
 • article/hommel.jpg

  Freek VonkHommelkoningin

  Bij de eerste voorzichtige warme temperaturen van het jaar is er grote kans dat wij hoog bezoek in de tuin krijgen van een zwangere hommelkoningin.
 • article/2TK1710_22_23_02.jpg

  Rob VerlindenTerrastuinen

  Kleine tuinen, van 60 tot 80 vierkante meter, komen het meest voor in Nederland.
 • article/antoinette_hertsenberg.jpg

  Het magazine van AntoinetteRADAR+

  In het magazine RADAR+ van Antoinette Hertsenbeg leest u het laatste nieuws over consumentenzaken. Lees verder op radarplus.nl!
 • article/Jill_logowit.jpg

  Jill op tvDo It Yourself-tips

  Om de week geeft Jill in TrosKompas een leuke knutseltip!
 • TV-stripsDonald Duck

  Elke week staat er een nieuwe Donald Duck-strip in TrosKompas, speciaal voor ons geschreven. De leukste publiceren we hier.
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.