TrosKompas

RONREIZEN

Het Gerlos van Linda Geerdink

Linda Geerdink is presentatrice van ‘Kijk op Gelderland’ (elke werkdag op NPO 2). Zij reist graag met haar gezin naar het populaire wintersportoord Gerlos.

Linda Geerdink werkte bijna drie jaar bij omroep WNL als verslaggever van ‘Goedemorgen Nederland’, waarvoor ze kriskras door het land reisde om reportages ‘op locatie’ te maken. “Als verslaggever weet ik vaak van tevoren niet precies waar ik naartoe ga en dat maakt het werk avontuurlijk. Ik ontdek van alles in Nederland, maar als de vakantie aanbreekt wil ik andere culturen.”

Een van haar favoriete hobby’s is skiën. “Het grappige is dat we een dag voordat we naar Gerlos gingen, nog een zonvakantie zochten. Eenmaal onderweg naar Oostenrijk zat ik te googlen en kwam ik erachter dat Gerlos eigenlijk erg Nederlands georiënteerd is. Voor onze jongste dochter Lara is het natuurlijk fijn dat ze daar gewoon Nederlands kan praten. Wat ik zo leuk vind aan skiën? De totale ontspanning van het landschap en de rust, maar ook wel de snelheid.”

Familiegevoel
“Tussen het skiën door nemen we ook een borreltje. Met onze kleine dochter kiezen we een geschikt tijdstip om even de kroeg in te gaan. En dan gaan we vroeg slapen om de volgende dag weer lekker op de ski’s te staan. Het is echt een familievakantie: lekker spelletjes doen en dichter tot elkaar komen. Bang voor blessures ben ik niet, want ik ben toch geen waaghals en haal geen stunts uit. Al ga ik wel met een soort oogkleppen op naar beneden, met het idee dat de rest wel ‘om mij heen’ gaat. Ondanks mijn voorliefde voor zonvakanties zou ik wel jaarlijks willen wintersporten. Als het aan mijn kinderen ligt gaan we weer los in Gerlos.”

ronreizen_gerlos_geerdink