TrosKompas

RONREIZEN

Het Ibiza van Lucille Werner

Presentatrice Lucille Werner, jarenlang Lady Lingo van de TROS, gaat programma’s maken voor KRO-NCRV. Zo wil Lucille op zoek naar een Minister van Gehandicaptenzaken. Tussendoor blaast ze, met man en zoonlief, uit op Ibiza.

Het Spaanse Ibiza is populair vanwege het aangename klimaat. Het is ook een ‘feesteiland’ waar beroemdheden in de trendy clubs en restaurants neerstrijken. Lucille heeft een appartement op Ibiza. “Er zijn een paar tjokvolle ‘uitslaap’-stranden met hippe lounge-beachclubs, vooral voor mensen die graag gezien willen worden. Verder wemelt het van de strandtentjes, waar je lekker aan de gin-tonic gaat en je de hele avond kunt vergapen aan het uitzicht. Aan de westkust heb je de mooiste zonsondergang.”

‘Zusje’ Formentera
“In het begin moest ik een beetje wennen aan Ibiza, maar ik ben verliefd geworden op al die baaitjes. Het is heerlijk om die te bezoeken, ik heb er al 26 gezien! Ik ga ook graag naar Dalt Villa, het historische hart van de oude hoofdstad met kronkelende steegjes, door Unesco niet voor niets op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Vanwege mijn zoon zijn we wel gebonden aan de school­vakanties, waardoor het – ook hier – wel vaak druk is. Als we het eiland even willen ontvluchten, pakken we de boot naar Formentera, het knappe zusje van Ibiza. Alleen die boottocht al, over die flonkerende zee met de zon op je huid, vind ik heerlijk.”

LucilleFormentera