TrosKompas

RONREIZEN

Het Sankt anton van Lucille Werner

Voor presentatrice Lucille Werner en haar gezin is Sankt Anton am Arlberg in Oostenrijk hét wintersportgebied. “Hier is mijn liefde voor de skifiets ontstaan.”

Ondanks haar lichamelijke beperking zoekt Lucille graag de bergen op. “Sankt Anton am Arlberg bleek een wintersportgebied met vrij eenvoudige afdalingen waar voor mensen met een handicap meer mogelijk-heden zijn. Ik heb ook een paar keer geprobeerd om die lange latten onder te binden, maar dat vond ik zo vermoeiend. Mijn benen waren na een paar bochtjes al moe. Toen ontdekte ik een skischool met fietsjes. Op die dag is mijn liefde voor de skifiets ontstaan: een soort monoski met een stuur. Aan je skischoenen zitten ook nog twee ski’tjes. Je ziet steeds vaker dat grotere skischolen in Oostenrijk óók rekening houden met mensen die door een beperking niet kunnen skiën. Dat is zeker te prijzen.”

Sneeuwstilte
“Mijn zoon Angel stond in Sankt Anton voor het eerst op ski’s en hij vond het fantastisch. Ik vind wintersport leuk vanwege de bergen en het fonduen, maar vooral omdat mijn gezin er zo ongelooflijk van geniet. Ik vind het trouwens ook heerlijk om gewoon te wandelen door zo’n besneeuwd dorpje. Die sfeer trekt mij aan. Het hotel Am Dorfplatz in Sankt Anton ziet er zo gezellig uit. En ik kan erg genieten van de rust, hoog in de bergen is het oorverdovend stil. Dan ben ik echt even helemaal weg uit die drukke mediawereld.”