TrosKompas

bones.jpg

Bones and all (2022)

Maren en Lee zijn verliefd, maar dragen een geheim met zich mee dat alles compliceert. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan.

Onmogelijke liefdes zie je vaak bij relaties tussen zeer uiteenlopende types, zoals in ‘Romeo and Juliet’ en ‘Twilight’. De verschillen tussen de geliefden staan hun geluk in de weg. In ‘Bones and all’ zijn Maren (Taylor Russell, r.) en Lee (Timothée Chalamet) echter beiden kannibaal. Gelukkig is er een ethische code die voorschrijft dat je als kannibaal geen andere ‘eater’ oppeuzelt. Maren heeft haar aard al jong ontdekt, en als ze voor de zoveelste keer een hapje mensenvlees neemt en weer moet vluchten, laat haar vader haar in de steek. Eenzaam ronddolend, op zoek naar haar moeder, treft ze eerst de oudere ‘eater’ Sully (Mark Rylance) die haar de kneepjes van het vak leert en daarna ontmoet ze leeftijdsgenoot Lee.

Romantisch verhaal
Lee en Maren trekken door de VS en komen geregeld andere kannibalen tegen. Ze krijgen van een van hen de tip om een slachtoffer in z’n geheel op te eten (bones and all), voor een extra kik. Het is uiteraard ook in Amerika verboden om mensen te doden en op te eten, dus Lee en Maren moeten onder de radar blijven. Verrassend genoeg hebben ze weinig last van de politie, maar er komen andere gevaren op hun pad. ‘Bones and all’ vertelt een romantisch verhaal, zij het wat bloederig, en won hiervoor in Venetië de Zilveren Leeuw. Toch blijft de indruk hangen dat deze boekverfilming een nieuwe gimmick is om ‘Twilight’-kijkende tieners aan te spreken.