TrosKompas

muziek

André Hazes jr.

TrosKompas sprak met André Hazes jr. De 22-jarige zanger bracht vorige week zijn nieuwe album uit, getiteld ‘Leef’.

Het is niet André jr.’s debuutplaat, maar de zanger ervaart het wel zo. “Dit is het eerste album waarop ik allemaal nieuwe stukken zing”, vertelt hij. “De liedjes gaan over allerlei aspecten van mijn leven. Geluk en tegenslag in de liefde, duidelijk maken dat je je eigen leven leidt, maar ook dat je, als je iemand tegen het lijf loopt met wie je verder wilt, niet bang bent om je aan te passen.”

De zoon van
André jr. zingt sinds zijn dertiende. “Pas de laatste twee jaar voelt het alsof ik echt serieus genomen word. Daarvoor werd ik toch vaak gezien als ‘de zoon van’. Natuurlijk heb ik daar veel profijt van gehad. Aan de andere kant moest ik mijzelf dubbel zo hard bewijzen: bij alles wat ik deed werd ik altijd met mijn vader vergeleken en dat was wel eens frustrerend.”

Puur en eerlijk
De jonge zanger brengt wel een ode aan zijn legendarische pa met het nummer ‘Hé ouwe’. “Ik vond het afgezaagd om weer een cover van mijn vader op te nemen. Toch wilde ik iets doen om hem te eren. Hij moest helaas te vroeg stoppen en ik zie het als mijn taak om de fakkel over te nemen. Ik voel me gezegend dat ik dat mag doen.”

Grote liefde
André jr. zingt op ‘Leef’ ook een nummer voor zijn vriendin Monique. “‘Voor altijd in mijn hart’, dat ik zelf geschreven heb. Puur en eerlijk, geen ‘Ik hou van jou en ik blijf je trouw’-tekst. Monique is niet alleen mijn grote liefde, maar ook mijn inspiratiebron en graadmeter. Als ik een nieuw lied aan haar laat horen en een traan zie, weet ik dat het goed is.”

SterrenNL zendt op 13 april een special uit op NPO 1.