TrosKompas

Muziek

Niels Geusebroek

TrosKompas sprak met Niels Geusebroek. De 36-jarige zanger en componist bracht onlangs zijn nieuwe album uit: ‘Wildfire’. 

Niels was frontman van Silkstone en ging na het uiteenvallen van die formatie solo verder. Hij deed mee aan ‘The voice of Holland’ en scoorde in 2013 een hit met ‘Take your time girl’. Dat jaar verscheen ook zijn album ‘Lines’. “Die plaat deed het goed, maar dat betekende niet dat ik op mijn lauweren kon rusten. De muziekbusiness is grillig: het ene moment ben je populair, een paar maanden later ben je passé. Ik heb er hard voor gewerkt om een plek te veroveren als soloartiest en dat is gelukt.”

Niet loodzwaar
“‘Wildfire’ klinkt energiek, opgewekt, fris en wellicht wat meer uitdagend dan ‘Lines’. Ik ben nu een paar jaar ouder, sta anders in het leven en heb de tijd en ruimte kunnen nemen om op dit tweede album wat meer de verdieping te vinden. Een persoonlijke plaat, maar niet loodzwaar.”

Zingende zzp’er
Net als zijn vorige album brengt hij ‘Wildfire’ uit op zijn eigen platenlabel, genaamd Cats Don’t Swim. “Jazeker, ik ben ook ondernemer, oftewel zzp’er. Het is een mooie afleiding om die zakelijke beslom-meringen er naast te doen, want ik ben geen type dat de hele dag op zijn gitaar tokkelt. Tot nu toe ben ik de enige artiest op mijn label, maar wie weet komt daar verandering in. Ik doe in maart en april een tournee en ben via social media bezig om in contact te komen met beginnende bandjes die het voorprogramma kunnen verzorgen. Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om in deze scene een kruiwagen te hebben. Het zou zomaar kunnen dat er een act tussen zit die ik zo interessant vind dat ik er graag een plaat van uitbreng.”