TrosKompas

MAANDAG 05 FEBRUARI | NPO 2 | 20.26 uur
CONSUMENT

Radar

‘Radar’ is terug! Antoinette Hertsenberg en haar team bijten zich weer vast in zaken waarbij consumenten het onderspit dreigen te delven.

Wat kunnen de kijkers dit seizoen verwachten?

“Wat ze al bijna dertig jaar mogen verwachten: dat wij boven op consumentenzaken zitten die echt ergens over gaan. Dus het gaat over de ontwikkeling van de energieprijzen, financiële producten, verzekeringen, medische dossiers, hypotheken, noem maar op. Het zijn zaken waar je in je eentje tegenover een bedrijf niks gedaan krijgt. Maar als ‘Radar’ meekijkt blijkt er vaak wél iets mogelijk.”

Wat houdt het voor jou leuk?

“Ik vind het heerlijk om een bedrijf aan te spreken op z’n functioneren. Wat is er aan de hand? Wat is de klanten beloofd? Waarom is dat niet geleverd? Hoe gaat u dat oplossen? Het is eigenlijk heel helder.”

‘Radar’ is al sinds januari 1995 op de buis…

"Het is voorbijgevlogen. En ik vind het een heel raar idee dat mensen van 29 jaar oud nooit hebben meegemaakt dat ‘Radar’ niét op tv was. Ik voel me niet oud en met het programma proberen we ook heel erg in het nu te staan. Maar dat we nu bijna dertig jaar bestaan, is gewoon een beetje gek.”