TrosKompas

 • article/TK1803_110_111_01.jpg

  The voice of Holland

  Vandaag beginnen bij ‘The voice of Holland’ de liveshows. Die blijken het minst populaire onderdeel van het zangprogramma te zijn, vandaar dat het aantal dit seizoen van zes naar vier is teruggebracht. In plaats daarvan had deze achtste reeks een extra auditie-aflevering en een extra battleronde. En voortaan is het bij de liveshows niet meer alleen aan de coaches, maar ook aan het publiek om te bepalen wie er doorgaat naar de volgende ronde.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_110_111_03.jpg

  RTL 7 darts: The masters

  De Engelse stad Milton Keynes ontvangt dit weekend de zestien beste darters van de wereld voor het toernooi met de veelzeggende naam The Masters. Op de deelnemerslijst ontbreekt de naam van de inmiddels gestopte superster Phil Taylor, maar hij heeft een waardige opvolger: Rob ‘Voltage’ Cross. Deze 27-jarige Engelsman was de sensatie van het afgelopen WK, waar hij als debutant de titel in de wacht sleepte. Een jaar eerder was Cross nog fulltime elektricien, vandaar die bijnaam. Titelverdediger Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld doen ook mee in Milton Keynes. De finale is op zondag
  28 januari.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_110_111_02.jpg

  Eén tegen 100

  Presentatrice Caroline Tensen heeft alles lekker op de rit. Een nieuw seizoen van ‘DNA onbekend’ is in aantocht,
  en het spelprogramma ‘Eén tegen 100’ staat ook nog steeds als een huis. Vanavond begint weer een reeks verse afleveringen van het succesvolle programma. Wil je een moeilijke vraag? Je hebt nog een escape en vergeet vooral die winstverdubbelaar niet in te zetten. Als een ijzeren lady leidt Tensen het spel weer in goede banen. En thuis kunt u natuurlijk ook mee-spelen met de ‘Eén tegen 100’-app!
  ... Lees meer >
 • article/documentaire_love_and_engeneering_1_.jpg

  2doc: Love and engineering

  Vandaag de dag is internetdating de gewoonste zaak van de wereld geworden. Toch zijn er computernerds die zo door hun digitale wereld in beslag worden genomen dat ze niet weten hoe ze een vrouw van vlees en bloed moeten benaderen of aanspreken. De Bulgaarse wiskundige Atanas was zelf ook zo’n nerd, maar heeft nu een vrouw en kind. Om zijn mede-
  techneuten te helpen, ontwikkelde hij een cursus daten voor nerds, gebaseerd op wetenschappelijke theorieën, algoritmen en grafieken; een taal die deze kerels begrijpen. Hij leert hun hoe ze een date krijgen en hoe ze zich daarbij moeten gedragen om een ‘error’ te voorkomen.... Lees meer >
 • article/bp2.jpg

  Blue planet 2

  Vandaag gaat ‘Blue planet 2’ over de ‘groene zeeën’, de gebieden langs de kust waar een weelderig plantenleven het dieren-leven in stand houdt. Doordat het zonlicht in ondiep water langs de kust de bodem kan bereiken groeien hier zeegras, kelp en mangroves. Aan de westkust van de VS kunnen de kelpwouden wel zestig meter hoog worden. Ruim honderd jaar geleden werden zeeotters hier door de jacht bijna uitgeroeid, vanwege hun vacht. Daardoor nam de zee-egelpopulatie explosief toe, met een vernietigend effect op de kelpwouden. Nu de zeeotters weer terug zijn, en deze de zee-egels in toom houden, kan de kelp zich herstellen.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_98_01.jpg

  Tattoo trippers

  Bekende Nederlanders gaan in een nieuwe serie van Veronica samen op pad om een tatoeage te laten zetten. Niet zomaar een tribal van de tatoeageshop om de hoek, maar een betekenisvolle tattoo, gezet door een lokale artiest in het buitenland. Zo gaat Patricia Paay met dochter Christina Curry naar Rusland, reizen volkszanger Thomas Berge en programmamaker Tim den Besten naar Thailand, en brengen vlogger Monica Geuze en presentator Kay Nambiar een bezoek aan Japan. Monica’s keuze voor een tattoo in de hals is opvallend. Een zichtbare tatoeage is in Japan een teken van respectloosheid. In veel van de Japanse warmwaterbronnen ben je bijvoorbeeld met zo’n lichaamsversiering niet welkom.
  ... Lees meer >
 • article/3TK1701_98_99_02.jpg

  Musical Awards Gala 2018

  Frits Sissing heeft zijn beste pak aan, want hij presenteert vanavond live vanuit het Scheveningse Circustheater de uitreiking van de Musical Awards. Tijdens deze groots opgezette liveshow ziet u welke musicalsterren en -producties in de prijzen vallen. Daarnaast worden exclusieve fragmenten getoond van nieuwe musicals die dit seizoen in première gaan. Voordat het spektakel van start gaat, krijgt u een blik op de rode loper waar ‘tout’ bekend Nederland en iedereen die iets voorstelt in musicalland, zijn of haar opwachting maakt. Zie ook pagina 20.
  ... Lees meer >
 • article/1zoc.jpg

  Z doc: Noord-Korea - de moord op Kim Jong-Nam

  De familie Kim regeert al zeventig jaar over Noord-Korea. De leden van de Kim-dynastie laten zich als goden vereren en geen middel wordt geschuwd om de macht te behouden. Politieke tegenstanders en weerbarstige familieleden worden gewoonlijk discreet in eigen land opgeruimd, maar begin vorig jaar werd een afvallige halfbroer van leider Kim Jong-un op het vliegveld van Kuala Lumpur met gif vermoord. Twee jonge vrouwen uit Vietnam en Indonesië werden voor de aanslag gearresteerd, maar de moord heeft alle kenmerken van de Noord-Koreaanse veiligheidsdienst. De documentaire ‘De moord op Kim Jong-nam’ onderzoekt het hoe en waarom van de opzienbarende moordaanslag.

  ... Lees meer >
 • article/TK1803_086_087_02.jpg

  Groeten uit 19xx

  Nog niet zo lang geleden dook Leontien van Moorsel voor de media onder in verband met de rel rond het dopingmiddel epo. “Ik heb een dochtertje van tien jaar, hoe leg je haar uit dat de wereld zo hard in elkaar zit?” Gelukkig kennen we ook de Leontien die gezellig meedoet aan programma’s waarin geen kwaad steekt. We zagen haar al eerder meedoen aan ‘Sterren dansen op het ijs’ en vanavond dompelt ze zich met man en kind onder in haar jeugdjaren. ‘The X files’, havermoutpap en de onweerstaanbare en super verslavende Rubik’s kubus passeren hopelijk de revue als Van Moorsel over de drempel van 1980 stapt.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_74_75_03.jpg

  De rijdende rechter

  Toen meneer Kalmoua een tweedehands auto kocht, was hij aanvankelijk dolgelukkig met zijn aanschaf. Na een paar maanden ging het echter mis: eerst brak er een kabelboom en kort daarna ontplofte de versnellingsbak. Toen meneer Kalmoua voor garantie aanklopte bij autodemontagebedrijf Altijd Raak, kreeg hij nul op het rekest. Directeur Dave Penders vindt namelijk dat de gedupeerde bestuurder helemaal geen recht heeft op garantie. In ‘De rijdende rechter’ gaat mr. John Reid naar Vlaardingen om de zaak uit te zoeken. Saillant detail is dat Reids voorganger mr. Visser ook al eens op bezoek is geweest bij Altijd Raak. Vijf jaar geleden moest Penders zestig euro betalen aan een ontevreden klant.

  ... Lees meer >
 • article/TK1803_74_75_02.jpg

  Argos tv- Medialogica: Heel Holland zoekt

  Toen in 2013 de broertjes Ruben en Julian uit Zeist verdwenen en hun vader een dag later dood werd gevonden, plaatste hun moeder Iris een wanhopige oproep op Facebook. Op haar oproep om te helpen zoeken naar de vermiste kinderen werd massaal gereageerd. Veel mensen voelden zich persoonlijk betrokken bij het lot van de jongens, en toen de lichaampjes van Ruben en Julian twaalf dagen later werden aangetroffen, werd er massaal gerouwd. Ook klonk er vanuit de hele samenleving kritiek op de instanties, pers en politie, die het zouden hebben laten afweten. In ‘Argos tv’ wordt bekeken hoe de traditionele media dit familiedrama versloegen en welke bepalende rol er was weggelegd voor de sociale media.
  ... Lees meer >
 • article/Patty-en-Tanja.jpg

  Vier handen op één buik

  Patty Brard is echt vier handen op één buik met zwangere tienermoeders. Zij kreeg bij haar vorige optreden al lovende kritieken, dus dat belooft iets goeds voor deze nieuwe reeks. Er wordt afgetrapt met het verhaal van Tanja. De negentienjarige is onverwacht zwanger geworden van haar tien jaar oudere vriend Jeremy. Ze gaan samenwonen, maar het loopt allemaal niet echt lekker. Brard probeert het jonge stel een zetje in de goede richting te geven. Andere bekende Nederlandse moeders die in de startblokken staan voor goed advies zijn dit keer Kim Kötter, Tatum Dagelet, Lucille Werner, Georgina Verbaan en Bobbi Eden.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_62_63_02.jpg

  Crossing lines

  ‘Crossing lines’ draait om een speciaal team dat misdaden in Europa onderzoekt. De groep bestaat uit onder anderen
  een Italiaanse maffiaspecialist, een Franse misdaadanalist en een Ierse wapenkenner. Het team staat onder leiding van de Amerikaanse Carl Hickman (William Fichtner), een New Yorkse ex-detective. De eerste twee afleveringen zijn direct al grenzeloos, met een seriemoordenaar die zijn slachtoffers maakt in Rome, Dublin, Londen en Parijs. Het team zetelt overigens in Den Haag, maar wie Nederland tracht te herkennen komt bedrogen uit. Er werd voornamelijk gefilmd in Praag, dat dubbelde voor Nederland.

  ... Lees meer >
 • article/TK1803_62_63_04.jpg

  Typisch....!

  Vorig jaar werd het nieuws gedomineerd door de tegenstellingen in de maatschappij: arm of rijk, laag- of hooggeschoold, elitair of populistisch, Randstad of provincie. Hierdoor lijkt het weleens alsof Nederland een totaal versnipperde samenleving is. Dit jaar doen BNNVARA en de EO samen een bijzonder project. In ‘Typisch...!’ portretteren ze om beurten gewone mensen uit verschillende Nederlandse buurten. BNNVARA begint in een arme wijk in Leeuwarden. Wielenpôlle voert vaak de verkeerde lijstjes aan: de bewoners gaan gebukt onder werkloosheid, schulden en criminaliteit. Toch is er ook veel saamhorigheid in de wijk. Volgende maand neemt de EO het stokje over in Tuinzicht, Breda.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_62_63_01.jpg

  Het pronkstuk van Nederland

  Wordt het de microscoop van Van Leeuwenhoek of Dick Bruna’s Nijntje? Het ‘Wilhelmus’ of ‘Het dagboek van Anne Frank’? ‘De nachtwacht’ of ‘De zonnebloemen’? In ‘Het pronkstuk van Nederland’ heeft Jort Kelder de afgelopen weken de genomineerden in de categorieën Ontwerp, Erfgoed en Kunst voorgesteld en nu is het moment aangebroken om de pronkstukken te kiezen. Vanaf vandaag maakt Kelder in elke categorie de top 3 bekend, waarna Nederland zich kan uitspreken over de winnaar. Aan het eind van de week wordt per categorie de nummer 1 bekendgemaakt, en kan er nog eens worden gestemd op de algehele winnaar: hét ultieme pronkstuk van Nederland.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_50_51_01.jpg

  Moordvrouw

  Een speelfilm? “We hebben er enorm over gedroomd en gefantaseerd”, vertelde Wendy van Dijk al in 2015. We zijn inmiddels een paar seizoenen verder en voorlopig moeten we ons tevredenstellen met een reeks nieuwe afleveringen. Wel met een nieuwe twist en een ander karakter, door het aantrekken van andere schrijvers. Om de overgang niet al te groot te maken, wordt er ingehaakt op de belevenissen uit seizoen 6. In de slotaflevering werd het bureau opgedoekt en leverden Fenna (Van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi), Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) en Dries (Ali Ben Horsting) hun politiepenning in. Het oplossen van misdaden kan het team gelukkig niet laten.
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_50_51_03.jpg

  College tour

  Rob Bertholee is te gast in ‘College tour’. Rob wie? Het is eigenlijk wel logisch dat Rob niet zo bekend is, want de geboren Haarlemmer is sinds 2001 het hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), die zo veel mogelijk onder de radar opereert. Krijgen de studenten en presentator Twan Huys wel antwoorden over cyberdreiging uit China en Rusland, de noodzaak van de bekritiseerde ‘Sleepwet’ die veel meer bevoegd-heden aan de geheime diensten overdraagt, het aantal Nederlandse spionnen en de waarschijnlijkheid van terroristische dreiging en radicalisering in ons land?
  ... Lees meer >
 • article/LiesVisschedijk087_1-kopie.jpg

  Soof: een nieuw begin

  Na twee ‘Soof’-films is actrice Lies Visschedijk nu ook te zien bij RTL 4 in de gelijknamige televisieserie ‘Soof: Een nieuw begin’ als de licht chaotische kok en moeder. “Soof en ik zijn ongeveer even oud en het is leuk om samen met je personage ouder te worden. Wij zitten ook beiden in een fase in het leven waarin er best veel verandert en er dingen in beweging zijn. Daardoor blijft het op een of andere manier kloppen om haar te spelen en blijft het mensen aanspreken."... Lees meer >
 • article/TK1803_38_39_04.jpg

  Op goed geluk

  Eerst speelde hij zelf de hoofdrol, maar nu probeert Gordon anderen een ritje naar het altaar te bezorgen. De eeuwige vrijgezel blaast ‘Op goed geluk’, het oude programma van Carry Tefsen, nieuw leven in. “Het was een van mijn favoriete programma’s vroeger”, jubelt de presentator. In de populaire show moet een single tussen drie onbekende vrijgezellen kiezen. Omdat de kandidaten uit het zicht achter een schot staan, moet de keuze aan de hand van vraag en antwoord worden gemaakt. “Ik kan nu al niet wachten tot die waaier weggaat en je je helemaal het lazarus schrikt.”
  ... Lees meer >
 • article/TK1803_38_39_02.jpg

  Atlanta

  In de comedyserie ‘Atlanta’ draait het om Earnest ‘Earn’ Marks uit Atlanta. Hij is gestopt met zijn studie en is platzak. Earn zoekt naar mogelijkheden om er weer bovenop te komen en die kans doet zich voor als zijn neef Alfred (Brian Tyree Henry) onder de artiestennaam Paper Boi door lijkt te breken als rapper. Earn besluit zijn manager te worden, en de serie volgt het duo in z’n zoektocht naar succes. ‘Atlanta’ is het kindje van Donald Glover. Hij speelt de rol van Earn, en schrijft, produceert en regisseert de serie ook, die hij zelf “‘Twin Peaks’ voor rappers” noemt.
  ... Lees meer >
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.