TrosKompas

08land_v2_kopie_ren_klein_.jpg

Land of bad (2024)

‘Land of bad’ is een bloederige, maar ook spannende actiefilm over een Amerikaanse missie op de Filipijnen. Liam Hemsworth speelt een jonge officier, Russell Crowe de ervaren rot die hem via een drone bijstaat.

Er zijn tientallen films over dappere strijders die zich in vijandelijk gebied begeven en ondanks een overmacht aan tegenstanders hun doel weten te bereiken. ‘Land of bad’ voegt daar iets aan toe. We volgen namelijk twee personen. De jonge en onervaren officier Kinney (Liam Hemsworth, l.), die met een stel ervaren makkers wordt gedropt in de Filipijnse jungle om een informant te bevrijden, en de ervaren rot Reaper (Russell Crowe), die vanuit een veilige basis in Las Vegas meekijkt via een drone. Als de eenheid wordt ontdekt, slaat iedereen op de vlucht en is Kinney op zichzelf aangewezen. Reaper scant de omgeving en waarschuwt voor naderend gevaar, terwijl Kinney moet uitzoeken waar het doelwit zich bevindt.

Bloederig
Door de tijd te verdelen tussen deze twee personen, beleven we de missie op twee manieren. In de vochtige jungle tussen rotsen, rivieren en reusachtige bomen waar gevaar overal kan opdoemen. En vanuit de veilige omgeving van een be- haaglijke stoel, terwijl collega’s een kamer verderop meer be- langstelling hebben voor een live uitgezonden basketbalwedstrijd. Beide partijen zitten vele duizenden kilometers uit elkaar, maar hebben elkaar nodig. Dat leidt tot een spannende finale die de kijker steeds verder naar het puntje van de stoel doet verhuizen. Voor sommigen zal ‘Land of bad’ te bloederig zijn, maar die harde beelden zorgen er ook voor dat het gevaar echt voelt en we extra meeleven met de hoofdrolspelers.