TrosKompas

2579_pos.jpg

Jurassic world dominion (2022)

In deze zesde ‘Jurassic’-film leven en jagen dinosaurussen overal ter wereld. Lukt het de mens om bovenaan de voedselketen te blijven staan nu hij de aarde moet delen met dino’s? De show in ‘Jurassic World Dominion’ wordt gestolen door de drie hoofdpersonen uit ‘Jurassic Park’ (1993), de allereerste film uit de reeks: Sam Neill, Laura Dern en Jeff Goldblum. Het trio vertelt over deze ervaring.

Sam Neill (Alan Grant)

Hoe was het om weer terug te keren in de Jurassic-wereld?
“Alan Grant heeft waarschijnlijk een trauma vanwege het vele vluchten voor al die bloeddorstige dinosaurussen, maar persoonlijk vind ik het fantastisch om terug te komen. Ik ben er trots op onderdeel te zijn van deze franchise.”

Hoe was het om weer samen te werken met Laura Dern en Jeff Goldblum?
“Laura en ik kunnen fantastisch met elkaar opschieten, en we vinden het heerlijk om samen te spelen. Ik denk dat er wel weer wat liefde tussen onze personages hangt… En Alan en Jeffs personage Ian hebben een haat-liefderelatie, omdat ze het beiden beter denken te weten. Jeff en ik staan er tegenover elkaar hetzelfde in: ik ben dol op Jeff, maar soms wil ik hem achter het behang plakken, haha! Ik ben nogal een stil persoon, en Jeff houdt nooit zijn mond.”

Laura Dern (Ellie Sattler)

Vind je het leuk om weer terug te keren in de rol van Dr. Ellie Sattler?
“Zeker, ik houd van Ellie. Ik ben nog steeds zo dankbaar dat Steven Spielberg in de eerste film uit 1993 haar al neerzette als feministe en een wetenschapper die niet onderdoet voor haar mannelijke collega’s. Dat zag je niet vaak in de actiefilms van begin jaren negentig.”

Keek je uit naar de reünie met Sam en Jeff?
“Absoluut! Het voelde alsof je na 25 jaar je oude klasgenoten weer ziet. Wij drieën hebben een bepaalde chemie samen, dat werkt door in de dynamiek tussen onze personages. Erg leuk om daar weer in terug te vallen.”

Jeff Goldblum (Ian Malcolm) Waar staat Ian in zijn leven als we hem weer ontmoeten?
“Hij probeert de beste vader te zijn voor zijn kinderen en de beste man voor de vrouw met wie hij is. Ian schrijft baanbrekende stukken op het vlak van wiskunde en wetenschap, heeft diverse bekroonde boeken op zijn naam staan, speelt saxofoon als hobby en ziet het als zijn levensdoel de wereld te redden van de mensen die onze mooie aarde verkloten.”

Hoe heb jij de opnamen ervaren van ‘Jurassic World Dominion’?
“Als onvergetelijk. Dankzij regisseur Colin Trevorrow, die altijd openstond voor de ideeën van de acteurs. En het was zo fijn om weer te werken met Sam en Laura. We lachten, we huilden, we improviseerden!”