TrosKompas

TVK1748_14_15_05.jpg

Paddington 2 (2017)

Paddingtons tante Lucy wordt binnenkort honderd jaar en hij wil een mooi pop-upboek van Londen voor haar kopen. Gevallen acteur en meestervermommer Phoenix Buchanan (Hugh Grant) steelt het boek uit de winkel. Paddington krijgt de schuld van de diefstal. Vanuit de gevangenis probeert de beer zijn onschuld te bewijzen en Buchanan te ontmaskeren.

Kernwaarden
‘Paddington 2’ is genieten. Londen wordt als een ansichtkaart in beeld gebracht (je wilt wonen in de huizen, rondstruinen in de winkels en zelfs de gevangenis ziet er knus uit). De film is warm, lief en heeft kernwaarden als beleefdheid en aardig zijn hoog in het vaandel staan. Regisseur Paul King heeft, zonder belerend over te komen, het geheel verpakt in een onderhoudend, bij vlagen ontroerend en vaak hilarisch verhaal, waar alle spelers met zichtbaar plezier aan meewerken.

Onweerstaanbaar
Hugh Grant is onweerstaanbaar leuk als ijdele acteur Phoenix Buchanan, wiens gloriedagen al ver achter hem liggen. Via het pop-upboek hoopt Buchanan een schat te vinden en hij hijst zich in de meest buitenissige kostuums (van non tot zwerver, en van conducteur tot ridder) om die schat te pakken te krijgen. We kunnen ons niet voorstellen dat ‘Paddington’-bedenker Michael Bond, die in juni 2017 op 91-jarige leeftijd overleed, niet tevreden zou zijn met dit uitstekende vervolg.