TrosKompas

TVK1747_14_15_04.jpg

Bad moms 2 (2017)

De slechte moeders zijn terug. Met ‘Bad moms 2’ leveren ze geen slechte film af, maar wel een matige.
‘Bad moms 2’ wordt in thuisland Amerika uitgebracht als ‘A bad moms Christmas’. Zoals de alternatieve titel al doet vermoeden speelt het verhaal zich af rond de feestdagen. De hartsvriendinnen Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) en Carla (Kathryn Hahn) krijgen te maken met onverwacht bezoek. De moeders van de drie vrouwen staan op de stoep, en gooien het leven van hun dochters danig in de war.

Vuilbekkend en ordinair
Er zitten zeker grappige momenten in ‘Bad moms 2’. Zoals de relatie tussen Kiki en haar moeder (gespeeld door Cheryl Hines). Laatstgenoemde is zó dol op haar dochter dat ze Kiki de hele dag als een schaduw volgt. Door de leuke chemie tussen Bell en Hines is dit behoorlijk hilarisch. En Kathryn Hahn speelt de vuilbekkende, ordinaire Carla precies goed, dus ook zij heeft de lachers op haar hand.

Plaatsvervangende schaamte
De andere actrices lijken wat moeite te hebben met de grove onder-broekenlol, die ook ‘Bad moms’ uit 2016 kenmerkte. Als je het doet, moet je er helemaal voor gaan, zoals bovengenoemde Hahn. Maar bij Susan Sarandon en Christine Baranski (als respectievelijk Carla’s en Amy’s moeder) rollen de seksueel getinte opmerkingen en scheldwoorden niet zo vloeiend over de lippen. Hierdoor slaan de grappen dood
en zit je als kijker zelfs met plaatsvervangende schaamte te kijken.