TrosKompas

MV5BMjMwNDI3OTkxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDYwODQzOTE_._V.jpg

Huisdiergeheimen (2016)

‘Huisdiergeheimen’ (Engelse titel ‘The secret life of pets’) is een vrolijke film vol grappen en grollen over dieren die met elkaar praten als de mensen niet kijken. Inderdaad: de dierenversie van ‘Toy story’.

Poezenfilmpjes zijn al vele jaren een enorme hype op YouTube. Eigenlijk is ‘Huisdiergeheimen’ een grote hoeveelheid met computer getekende poezen- en hondenfilmpjes achter elkaar, gecombineerd met het ‘Toy story’-idee: dat dieren een heel ander leven leiden als hun baas niet kijkt. Dan draait een poedel deathmetal, kijkt een schoothondje Spaanse soaps en poept een hond in de plantenbak. Nou ja, dat laatste was eigenlijk wel stereotiep gedrag...

Leuke grappen
Max is een toegewijde hond die elke dag trouw op zijn bazinnetje wacht. Als ze op een dag een andere hond meeneemt, zorgt dat voor strijd rond Max’ etensbak en zijn slaapmand en zitten ze elkaar zo dwars dat ze in de problemen raken. Vergeet dat verhaal verder maar; het gaat vooral om de leuke grappen met typisch huisdierengedrag, zoals honden die alles vergeten als ze een balletje zien, of een kat die haar hoofd in een veel te krappe posterkoker stopt.

Enge momenten
‘Huisdiergeheimen’ komt van de makers van ‘Despicable me’, die opnieuw een komische film met wat rauwe randjes hebben weten te bedenken. Zo besteden dierenbezitters hun dieren massaal uit aan uitlaatdiensten en zit er een duistere scène in met een roofvogel. Ondanks een paar enge momenten (de film is gekeurd voor zes jaar en ouder) is de film geschikt voor de hele familie en – als zij naar het werk zijn – ook voor hun huisdieren.