TrosKompas

RONREIZEN

New York volgens Willem Post

Als het in talkshows of actualiteitenrubrieken over politieke ontwikkelingen in Amerika of verkiezingen in de VS gaat, zien we Willem Post vaak als deskundige aanschuiven.

Willem Post kent New York op z’n duimpje. Samen met collega Ton Wienbelt schreef hij het reisboek ‘New York compleet’, een ‘menu’ van honderd bijzondere plekken. Willem: “Het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building kun je zelf wel vinden. Maar wat te denken van de Back Room Bar in Manhattan, met nog het originele interieur uit de jaren twintig, toen het een maffiabar was? Zelfs de geheime deur en de vluchttunnels zijn er nog. Elke maandagavond speelt een jaren-twintigjazzband in deze sfeervolle bar. Manhattan is een schat­kamer vol bijzondere plekken. Maar ook andere stadsdelen zijn interessant. Bezoek Brooklyn, of de schitterende botanische tuinen in de Bronx, met vlakbij de beroemdste dierentuin van Amerika.”

Hollandse excursie
“Met de gratis veerboot, die we daardoor ook wel de ‘Hollandse excursie’ noemen, kun je Staten Island bezoeken. Ook stadsdeel Queens, met geweldige musea en een eigen Chinatown, is de moeite waard. De stad geeft energie aan z’n bezoekers. New York, met z’n 14.000 gele taxi’s, is een en al dynamiek.” Willem bedacht ook drie bijzondere stadswandelingen. Voor muzieklief­hebbers is bijvoorbeeld de route door Greenwich Village, waar artiesten als Bob Dylan en Jimi Hendrix werden ontdekt, een aanrader. Kijk op pagina 99 hoe u dit boek kunt winnen.

 

32_Manh

 

Op inspiratiesite RonReizen.nl schotelt de reislustige redactie verhalen in 13 categorieën voor: van cultuur, culinair, zon en citytrips, tot golf, verre reizen, familie- en actieve vakanties. En alvast voor de ski- en snowboardfans: winter.