TrosKompas

De dierenarts

Alweer brokken?

Vroeger aten honden en katten gewoon met de pot mee. Ook scharrelden ze op straat voedsel bijeen. Het waren niet zozeer huisdieren: de hond waakte, de kat ving muizen.

Tegenwoordig is het huisdier een prominent lid van het gezin. Het is er voor de gezelligheid en het delen van liefde en warmte. We zijn ook anders voor onze viervoeters gaan zorgen. We letten meer op hun gezondheid, op hun voeding en gaan als het nodig is naar de dierenarts. Natje en droogje Goede voeding is noodzakelijk. Let er bij het kopen van diervoeding op dat u een compleet voer koopt, want daar zitten alle voe- dingsstoffen in de juiste verhouding in. Brokken en nat voer (uit blik of zakje) zijn allebei goed. Als u alleen droog voer geeft, hebben dieren wel meer drinkwater nodig. Koop geen hondenvoer voor een kat of omgekeerd, anders krijgt uw dier niet de vitamines binnen die het nodig heeft. Steeds hetzelfde Onze huisdieren eten elke dag hetzelfde, maar dat is echt niet zo saai als wij denken. Dieren snuiven veel meer verschillende luchtjes op en daardoor lijkt het voor hen elke dag anders. Natuurlijk kunt u wel smaken afwisselen, en vlees en vis.

Snacks?
Als u het toch een beetje sneu vindt dat uw hond of kat elke dag hetzelfde eet, kunt u tussendoor best iets lekkers geven. Er zijn honden- en kattensnoepjes, diverse huisdiersnacks en voor de hond natuurlijk de kluif of het bot. Maar maak er geen vaste gewoonte van, in principe hebben ze aan hun maaltijden genoeg.

TK1704_20_21_02

 

Beeld © Istock/Getty images