TrosKompas

1golda_ps_1_jpg_sd-high.jpg
Golda
Nieuw in de bioscoop
Op 6 oktober 1973, op de voor Israël heilige dag Jom Kipoer, lanceerden Egypte, Syrië en Jordanië een verrassingsaanval op diverse delen van Israël. Minister-president Golda Meir (Helen Mirren) moest cruciale beslissingen nemen om te voorkomen dat haar land onder de voet werd gelopen. ‘Golda’ is ...
1onder-de-blote-hemel_st_3_jpg_sd-high.jpg
Onder de blote hemel
Nieuw in de bioscoop
“Mama, je moet rustig worden. Wil je anders een film kijken?” De tienjarige Elvie (debutante Ylse Ringeling, l.b.) probeert haar moeder Emma (Rifka Lodeizen) tot kalmte te manen. Ze wonen samen in een stacaravan op een natuurcamping midden in het bos. Die camping is eigendom van opa Bucko (een ro...
1happy-single_ps_1_jpg_sd-high.jpg
Happy single
Nieuw in de bioscoop
Psychologe Mollie (Jamie Grant, r.o.) gelooft niet in de ware liefde. Ze houdt het bij avontuurtjes voor één nacht. Zoals met Otis (Juvat Westendorp). Als Mollie hem de volgende ochtend uit bed bonjourt en hem later die dag weer ziet in de psychologenpraktijk waar ze werkt, schrikt ze zich rot. H...
1gettyimages-1635109010.jpg
GELE KOFFERVIS
Freek Vonk
Ik ben op Komodo in Indonesië, en met mijn snorkel in de aanslag neem ik een duik in het warme water van de Indische Oceaan. Voor ik het weet schiet een klein geel visje langs mijn duikbril: een gele koffervis!
article/photo_4f92c8de-cbde-4bd2-8786-75ac7121d5df.jpg
Mode in de jaren '90
Nostalgie
Het modebeeld in de jaren negentig was divers en werd enorm beïnvloed door de diverse muziekstijlen. Door populaire rockbands zoals Pearl Jam en Nirvana ontstond een nieuwe kledingstijl: grungefashion. De stijl kenmerkte zich door bandshirts, geruite blouses, een versleten jeans of ‘mom jeans’ met daaronder een paar stevige laarzen of Converse All Stars. Het was toen helemaal ‘in’ om de blouse of trui om het middel te knopen.
1lezersactie_klein_.jpg
Boek: ‘Uit de verhoor-kamer’ van Appie Baantjer!
Bel & Win! 15 x kans
Kijk mee over de schouder van ’s Nederlands bekendste rechercheur en beleef het Amsterdam van weleer. TrosKompas geeft 15 exemplaren van dit boek weg!
3photo_132bcd9e-a3e0-4fe3-894e-fbc752b6b13c.jpg
Stadsappartementen Harderwijk
3 dagen vanaf €109,- pp
Ontdek de rijke historie van Hanzestad Harderwijk tijdens uw verblijf bij Stadsappartementen Harderwijk. U overnacht bij de oude stadsmuur van Harderwijk, in een volledig ingericht appartement met keuken, badkamer en aparte slaapkamer.
101.jpg
Onzin over seks
Nu in RADAR+ magazine
Seks heeft veel minder te maken met voortplanting dan met plezier, zegt arts-seksuoloog Rik van Lunsen. En nog eens wat: dat vrouwen minder vaak zin in seks zouden hebben is een mythe. ‘Je hebt geen zin nodig voor seks, maar je hebt wél plezierige seks nodig voor zin.'
1Orkestret_Bo_01_Asmund_Sollihogda_-_20.jpg
The Orchestra
On demand | MyLum
The Orchestra is een tragikomische, muzikale satire die zich afspeelt in en rond een Deens symfonieorkest. Te zien vanaf 29 september op MyLum.
2photo_3376b615-1efe-4a70-8e0f-c7c76ff80f5c.jpg
All inclusive in Sauerland
4 dagen vanaf € 228 pp
Vier dagen genieten in de Duitse natuur Zonder zorgen.
2elburg.jpg
Hanzesteden
STAD & LAND
Hanzesteden ademen de erfenis van een rijk verleden en zijn een aanrader voor liefhebbers van historie. Ook bruisen ze van cultuur en gezelligheid. Wij lichten er vier Hanzesteden uit. Absoluut een bezoekje waard, deze zomer!
 • article/9Naamloos-1_kopie_ren.jpg Boek: Uitgerookt!

  Bel & Win! 15 x kans
  Boek: Uitgerookt!

  Over ruim een week is het ‘Stoptober’. Het boek ‘Uitgerookt!’ biedt een verfrissend inzicht in de rookverslaving. Stoppen is gemakkelijker dan veel mensen denken. In dit boek wordt uiteen-gezet hoe u uw gewoonte kunt aanpakken en hoe u uw hersenen kunt ‘herprogrammeren’. Binnen een paar weken kan iedereen, ongeacht hoe lang u al rookt, een niet-roker worden.
 • article/2photo_54659603-a314-4cfa-aca7-898eec435881.jpeg 3 op reis
  3 op reis
  ▪ NPO 3 | 19.25 uur

  REIZEN
  3 op reis

  Programmamaker Chris Zegers is na al die jaren reisprogramma’s maken nog steeds niet uitgereisd, en geef hem eens ongelijk. Ook in deze aflevering komt hij weer op een fantastische reisbestemming: de Azoren. Deze Portugese eilandengroep ligt op zo’n 1.370 km ten westen van Lissabon midden in de Atlantische Oceaan.
 • article/2image82b8_ebb98259-31e8-4076-9bd8-eeded69b84ed.jpg De geknipte gast
  De geknipte gast
  ▪ NPO 2 | 21.03 uur

  INTERVIEW
  De geknipte gast

  Presentator Özkan Akyol (l.) heeft vanavond in zijn succesvolle interviewprogramma ‘De geknipte gast’ Ernst Daniël Smid te gast. Nadat de zanger werd gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson, viel hij in een diep gat. Gelukkig deed vorig jaar een operatie wonderen. Er werd toen een apparaatje in zijn hersenen geplaatst waardoor veel symptomen van de ziekte minder werden.
 • article/1441351voetbal_TK.jpg Voetbal: Nations League (v) België - Nederland
  Voetbal: Nations League (v) België - Nederland
  ▪ NPO 3 | 20.00 uur

  VOETBAL
  Voetbal: Nations League (v) België - Nederland

  Vandaag gaat de Nations League van start, een nieuw onderdeel in het voetbal bij de vrouwen. Naast de eer staan er kwalificatie voor het EK van 2025 in Zwitserland op het spel en tickets voor de Olympische Spelen in Parijs volgend jaar. Bondscoach Andries Jonker heeft gemengde gevoelens bij de nieuwe competitie: “Sportief is het een goede zaak dat we meer topwedstrijden spelen.
TK-TVK_LOS_vanvoor_300x250_144.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png