TrosKompas

Scherm_afbeelding_2024-03-02_om_08.56.17.png

Buenas chicas (2024)

Nadat junior advocate Billie (Susan Radder, m.) een belangrijke zaak heeft verprutst, hangt haar carrière bij een advocatenkantoor aan een zijden draad. Ze krijgt nog één kans: Billie moet naar Spanje afreizen en wijnboer Bruno (Juvat Westendorp) ervan overtuigen zijn land te verkopen, zodat haar client er een golfresort kan bouwen. Om geen argwaan te wekken, doet ze zich bij Bruno voor als wijnkenner. Ze hoopt zo bij het bedrijf te infiltreren, zijn vertrouwen te winnen en hem uiteindelijk een contract te laten ondertekenen. Billie heeft er echter geen rekening mee gehouden dat ze verliefd wordt op Bruno…

Lui scenario
‘Buenas chicas’ is helaas niet zo goed. Zo geloof je de innige band niet die Billie heeft met Allegra (Noël van Kleef) en Coosje (Britt Scholte), haar twee hartsvriendinnen die met haar meegaan op de trip. Je gelooft de ontluikende liefde niet tussen Billie en Bruno. En je gelooft de transformatie niet die Billie ondergaat van stijf naar los. De acteurs trachten er het beste van te maken, maar ze kunnen niet opboksen tegen het luie scenario vol belegen teksten, waarbij allerlei open deuren worden ingetrapt, en vergezochte, gênante ontwikkelingen.

Warmlopen
We moesten wel lachen om Thijs Boermans, die met onderhoudend spel Rogier neerzet: het zoontje van de baas en de ex van Billie. En met de lente in aantocht is het fijn om in mooi uitgelichte shots bijna de warmte van de zon te kunnen voelen. Maar het is te weinig om warm te lopen voor deze film.