TrosKompas

anyone-but-you_st_1_jpg_sd-high_Klein_2023-ctmg-inc.jpg

Anyone but you (2024)

In de romkom ‘Anyone but you’ moeten twee exen, die elkaars bloed wel kunnen drinken, voor een bruiloft net doen of ze dolverliefd zijn.

Bea (Sydney Sweeney) en Ben (Glen Powell) hadden een fantastisch eerste afspraakje. Maar na een grandioos misgelopen nacht samen, bekoelde de liefde snel en kunnen ze elkaar jaren later nog steeds niet luchten of zien. Helaas voor hen zijn ze beiden uitgenodigd voor een bruiloft in Australië. Om de romantische dag niet te verpesten, besluiten Bea en Ben net te doen of ze een gelukkig stel zijn. Maar tussen de quasi innige momenten door laten beiden geen kans onbenut om de ander een loer te draaien. Tot de twee langzaam inzien dat ze eigenlijk heel goed bij elkaar passen…

Herkenbare personages
'Anyone but you’ is een romantische komedie, gevuld met herkenbare personages, volgens hoofdrolspeelster Sydney Sweeney. “Je ziet het zo vaak; mensen die bang zijn om zich kwetsbaar op te stellen voor de ander. Dat gebeurt ook met Bea en Ben. Ze zijn voor elkaar gemaakt, maar doen er alles aan om dat te ontkennen… Tot ze dat niet meer kunnen.” Sweeney is trots op het eindresultaat. “’Anyone but you’ is sexy, grappig, heeft scherpe humor, prachtige locaties en een fantastische cast. Wat wil je nog meer?”

Lofzang op Australië
Regisseur Will Gluck noemt ‘Anyone but you’ een lofzang op Australië. “Ik heb er eerder twee films mogen opnemen. Ik werd verliefd op het land en op Sydney: een van de mooiste plaatsen ter wereld. Ik liet het verhaal van ‘Anyone but you’ expres in Sydney plaatsvinden, zodat ik een excuus had om er weer maanden te bivakkeren.” Hoofdrolspeler Glen Powell kan zich helemaal vinden in de woorden van de regisseur. “De film laat zien hoe prachtig dit land is. Er hangt een romantische sfeer in Australië en onze film zit vol met dezelfde energie.”