TrosKompas

1One_true_loves.png

One true loves (2023)

In ‘One true loves’ heeft een vrouw haar leven na een lastige periode eindelijk weer op de rit. Dan krijgt ze een bizar telefoontje.

Highschool-sweethearts Emma (Phillipa Soo, l.b.) en Jesse (Luke Bracey) zijn bijna een jaar getrouwd als hun geluk op dramatische wijze ten einde komt: de helikopter waarin Jesse zich bevindt stort in zee. De voltallige bemanning komt om het leven en hoewel Jesse’s lichaam niet wordt gevonden, gaat men ervanuit dat ook hij het ongeluk niet heeft overleefd. Emma zit lange tijd in zak en as, maar krabbelt uiteindelijk weer op en stelt haar hart zelfs open voor een nieuwe liefde: Sam (Simu Liu, r.b.). Op de avond van hun verloving krijgt Emma echter een bizar telefoontje: Jesse is niet dood. Na de crash is hij aangespoeld op een onbewoond eiland, waar hij een paar jaar lang heeft weten te overleven. Hij is opgepikt door een schip en wil nu de draad weer oppakken met Emma. Zij komt voor een lastige keuze te staan…

Houtenklazerige acteurs
De onderhoudende roman van Taylor-Jenkins Reid, waarop ‘One true loves’ is gebaseerd, komt in deze verfilming helaas niet goed uit de verf. Grootste makke is de cast, die zonder uitzondering houtenklazerig acteert. Phillipa Soo trekt constant dezelfde ongeïnspireerde blik; bovendien is er tussen haar en haar tegenspelers totaal geen chemie. Dat geen van de personages ook maar enige sympathie wekt en dat ze ongeloofwaardig overkomen helpt ook niet. In combinatie met het rammelende scenario en de vermoeiende dialogen resulteert dit in een duf romantisch drama dat alleen met veel moeite de volledige honderd minuten valt uit te zitten.