TrosKompas

Ticket-to-Paradise_st_11_jpg_sd-high_Copyright-2022.jpg

Ticket to paradise (2022)

Julia Roberts wilde na twintig jaar wel weer meedoen in een romantische komedie, maar alleen met George Clooney als tegen-speler. Die wilde wel en zo werd ‘Ticket to paradise’ een feit.

25 jaar geleden werden Georgia (Julia Roberts) en David (George Clooney) dolverliefd op elkaar. Georgia was net afgestudeerd toen David haar spontaan een huwelijksaanzoek deed, waarna ze in rap tempo trouwden. Dat huwelijk eindigde na een paar jaar in een scheiding en sindsdien hebben de twee een hartgrondige hekel aan elkaar. Aangezien Georgia en David de ouders zijn van dochter Lily (Kaitlyn Dever), is contact soms onvermijdelijk. Ze hebben Lily, die recent is afgestudeerd en nu gaat reizen, net uitgezwaaid op het vliegveld als ze korte tijd later een bericht stuurt dat inslaat als een bom. Lily is op Bali gevallen voor de charmes van een lokale zeewierboer en meldt haar ouders doodleuk dat ze met hem gaat trouwen.

Vileine opmerkingen
Omdat ze vrezen dat hun eigenwijze dochter de verkeerde keuze maakt, net als zij destijds deden toen ze zo snel met elkaar trouwden, en dat ze bovendien haar glorieuze toekomst vergooit, smeden Georgia en David een plan: ze gaan naar Bali en zullen er op slinkse wijze voor zorgen dat het jawoord niet zal worden gegeven. Dat is meteen het enige waar ze het over eens zijn, want voor de rest balen ze er stevig van dat ze in elkaars nabijheid moeten verkeren. Dat levert een grappige scène op in het vliegtuig, als Georgia en David tot hun ontzetting ontdekken dat ze vlakbij elkaar zitten, waarna ze elkaar bestoken met vileine opmerkingen. Ook op Bali geven zij elkaar de nodige steken onder water, maar daar lijkt het verbond om de bruiloft van hun dochter te saboteren de kibbelende ex-partners langzaam maar zeker toch weer dichter bij elkaar te brengen.

Fijne chemie
Roberts en Clooney, die eerder elkaars tegenspelers waren in onder andere de ‘Ocean’s’-films en ‘Money monster’, en ook in het dagelijks leven goede vrienden zijn, laten in ‘Ticket to paradise’ zien dat ze samen nog steeds een fijne chemie hebben. De acteurs zijn prima op hun plek in een romantische komedie. Hoewel de film, geregisseerd en gedeeltelijk geschreven door Ol Parker (ook regisseur en schrijver van o.a. ‘Mamma Mia! Here we go again’ en ‘The best exotic Marigold hotel’), iets te lang duurt en wat voortkabbelt, blijft ‘Ticket to paradise’ toch onderhoudend. Het aangename spel van de hoofdrolspelers en de rest van de cast, de prachtige beelden op locatie – die overigens werden geschoten in Australië en niet op Bali – en de komische situaties zorgen voor een solide, genietbare en vooral zonnige romkom.