TrosKompas

33027_123951_st_sd-high.jpg

Love Sarah (2020)

Drie generaties vrouwen proberen de grote droom van een overleden topbakster te verwezenlijken: een eigen bakkerswinkel. Gaan de baksels als zoete broodjes over de toonbank, of zitten ze al snel met de gebakken peren?

Door een verkeersongeluk komt Sarah om het leven. Na wat aarzelingen slaan haar beste vriendin Isabelle (Shelley Conn, 2de v.l.), haar dochter Clarissa (Shannon Tarbet, 2de v.r.) en haar moeder Mimi (Celia Imrie, m.) hun handen ineen. Ze dopen de Londense winkel ‘Love Sarah’ en willen er een groot succes van maken.

Misbaksel?
Probleem is wel dat er op de eerste dag nauwelijks bezoekers komen en dat er binnen vijf minuten wandelen nog vier andere bakkers zitten. Dan kun je wel een voormalig chef-kok van een tweesterrenrestaurant in huis hebben die met zijn linkerhand en geblinddoekt nog ‘Heel Holland bakt’ zou winnen; zonder klanten zijn al die heerlijke baksels paarlen voor de zwijnen. Dus bedenkt Mimi een plan… Er wonen veel immigranten in Londen, waarom bakken zij bij Love Sarah niet hún favoriete banket?

Trapeze
Verrassend is ‘Love Sarah’ niet en origineel is het ook al niet. Natuurlijk valt de knappe kok voor een van de dames en uiteraard komt er een doorbraak met media-aandacht. Maar ook met een vertrouwd recept valt een prima film te bakken. En de beelden van Imrie in een trapeze (ze speelt een oud-circusartieste) zijn geweldig en worden alleen overtroffen door de prachtige baksels die de kijker meteen doen watertanden.