TrosKompas

Babyteeth_st_3_jpg_sd-high.jpg

Babyteeth (2019)

‘Babyteeth’ is een film in het melodramatische genre waar ook ‘The fault in our stars’ toe behoort. Hoofdrolspeelster Eliza Scanlen speelt een jong meisje met kanker dat tegen een fout vriendje aanloopt

Wat is nu een betere garantie voor een tranentrekker dan de combinatie verscheurende liefde en naderende dood? Het is een mix die al eeuwen wordt herkend en in verhalen wordt verwerkt; van ‘Romeo and Juliet’ tot ‘Turks fruit’ en ‘Titanic’. De laatste jaren is er een trend met films waarin een van beide geliefden aan kanker sterft. Denk aan ‘Now is good’, ‘The fault in our stars’ en ‘Irreplaceable you’. Aan deze lijst kan nu ook ‘Babyteeth’ worden toegevoegd. De Australische filmmaker Shannon Murphy, die onlangs nog enkele afleveringen maakte van de serie ‘Killing Eve’, maakt met ‘Babyteeth’ haar debuut als filmregisseur. In deze film staat de vijftienjarige Milla (Eliza Scanlen) centraal. Milla krijgt te horen dat ze kanker heeft en niet meer lang te leven heeft. Juist als ze uit wanhoop zelfmoord wil plegen, wordt ze gered door Moses (Toby Wallace), een dakloos, jong drugsdealertje.

Sprankeling en humor
De twee tieners herkennen iets in elkaar waardoor ze naar elkaar toe worden getrokken. Een eerste ontmoeting van Moses met Milla’s vader Henry (Ben Mendelsohn) en moeder Anna (Essie Davis) is geen succes, maar de jongeman laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Milla’s ouders zijn ruimdenkend en willen het beste voor hun dochter, maar geloven niet dat Moses in dat traject past. Zal de liefde hier overwinnen? Hoewel het verhaal een beetje sleets begint te raken, weet de uitstekende cast het toch wel de nodige sprankeling en humor mee te geven. Eliza Scanlen, onlangs nog te zien in ‘Little women’, speelt overtuigend en vol charisma, en ook Toby Wallace zet een persoon van vlees en bloed neer. ‘Babyteeth’ wordt geen klassieker, maar is zeker goed voor een lach en een traan.