TrosKompas

Sonico.jpg

Sonic (2020)

‘Sonic’ is gebaseerd op de videogame rond het gelijknamige blauwe buitenaardse egeltje. Lees hier over de filmversie, en waarom fans bijzonder stekelig reageerden op het eerste filmuiterlijk van Sonic.

In de film belandt Sonic op aarde, waar hij zich schuilhoudt in het slaperige plaatsje Green Hills. Maar een buitenaardse, blauwe egel die waanzinnig snel kan rennen, dat valt toch een keertje op. Het duurt dan ook niet lang voordat de overheid, in de vorm van de sinistere dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) in Green Hills arriveert om Sonic gevangen te nemen en hem aan allerlei pijnlijke experimenten bloot te stellen. Sonic slaat op de vlucht, samen met zijn nieuwe beste vriend Tom (James Marsden).

Kritiek van fans
In 1991 kwam de Japanse gameproducent Sega met de game ‘Sonic the hedgehog’ (= egel). Het figuurtje was direct waanzinnig populair, en door een continue stroom van nieuwe Sonic-games duurt zijn succes tot op de dag van vandaag. Niet vreemd dus
dat er nu een speelfilm van is. Deze zou al in november 2019 verschijnen, maar toen de eerste trailer in april van dat jaar uitkwam, barstte er een storm van kritiek los. De filmmakers hadden Sonic namelijk ‘realistischer’ gemaakt, o.a. door hem een gespierder, menselijker lijf te geven en kleinere ogen.

Schielijk bakzeil
De negatieve opmerkingen van fans over dit nieuwe uiterlijk waren zó overweldigend dat de makers schielijk bakzeil haalden. Ze beloofden Sonic meer op de gameversie te doen lijken. Het kostte ze vijf miljoen dollar extra en een uitstel van enkele maanden. Het lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen; op de nieuwe trailer die in november 2019 verscheen werd zeer positief gereageerd. Ook de combi van actie en humor wordt geroemd. Vanaf 13 februari pijlsnel naar de bioscopen dus!