TrosKompas

LightLife.jpg

The light of my life (2019)

4
In dit knappe drama heeft een virus bijna alle vrouwen uitgemoord. Een vader probeert wanhopig te voorkomen dat anderen ontdekken dat zijn zoontje eigenlijk een dochter is.

“Wat heb ik gezegd? Geen glitters!” Pa (Casey Affleck) beveelt zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) het glitterjasje dat ze in een verlaten huis gevonden heeft onmiddellijk uit te doen. Vader en dochter leiden een zwervend bestaan ergens in de toekomst nadat een virus bijna alle vrouwen heeft uitgeroeid. Omdat mannen op de overgebleven vrouwen jagen, wil pa koste wat het kost voorkomen dat zijn jonge dochter als vrouw herkend wordt. Ze krijgt jongens- kleren aan, draagt een kort jongenskapsel en glitters zijn dus uit den boze. Lukt het de vader om zijn dochter blijvend te verbergen?

Sterke vader-dochter- scènes
Casey Affleck regisseert, speelt de hoofdrol én schreef tien jaar aan dit mooie verhaal over een bijzondere vader-dochterband. Door de precaire situatie zijn ze extra op elkaar aangewezen en wordt hun leven beheerst door vluchtplannen en standaardprocedures. Visueel is de film een plaatje met verlaten landschappen en stemmige muziek. Soms is dit apocalyptische drama wat traag en zijn de karakters wel heel erg alleen op de wereld. Maar dat zorgt er wel voor dat we ook als kijker elke opdoemende man als een mogelijk gevaar zien, wat de film extra spanning geeft.