TrosKompas

stuber.jpg

Stuber (2019)

De actiekomedie ‘Stuber’ probeert uit alle macht zoveel mogelijk uit het verhaal te persen. De botsing van de centrale karakters levert regelmatig een verrassende lach op, maar uiteindelijk valt de film toch wat tegen.

Uit alle macht probeert ‘Stuber’ anders te zijn dan de gemiddelde actiekomedie. De twee centrale karakters zijn de bonkige, keiharde agent Vic (Dave Bautista) die door een oogoperatie bijna niets ziet, en de zachtaardige Ubertaxichauffeur Stu (Kumail Nanjiani) die al doodsbang is voor een krasje op zijn auto en dus helemaal niets moet hebben van de orgie van geweld waarin hij terechtkomt. Die combinatie van karakters is op zijn minst verfrissend.

Botsende karakters
Agent Vic is op het spoor van de crimineel die zijn partner vermoord heeft. Als hij eindelijk een aanwijzing krijgt, ziet hij zo weinig dat hij zijn eigen wagen in de prak rijdt. Daarom bestelt hij de Uber van Stu en dwingt hem de verdere rit dwars door LA mee te maken. De film heeft leuke momenten, zoals de manier waarop de voorzichtige Stu in zijn elektrische auto eindeloos draait en keert op de weg. De botsing van de karakters werkt ook erg goed; beter dan de nogal standaard actiescènes die de kijker niet bij zullen blijven.

Uberchauffeur Stu hoopt de hele film lang op een vijfsterren waardering van een klant en de makers hadden wellicht dezelfde verwachtingen van onze recensie. Maar eerlijk is nu eenmaal eerlijk, en ze mogen al heel blij zijn met drie stuks.