TrosKompas

gangbang-.png

Bang gang (2016)

2
De Franse regisseuse Eva Husson portretteert in haar eerste speelfilm een groep scholieren die zich zonder gêne overgeeft aan kinky feestjes. De tieners gaan daarbij verder dan hun ouders willen weten.
In marketingtermen heet het ‘sex sells’ en dat geldt (deels) ook in film. Wat daarbij getoond wordt is onderhevig aan de veranderende normen en waarden door de jaren heen. In de jaren veertig moest Hitchcock in zijn film ‘Notorious’ nog een slimme truc toepassen om de driesecondenregel voor een kus te omzeilen en op te rekken tot ruim twee minuten. In de jaren zeventig was de tijdgeest al zo veranderd dat de pornofilm ‘Deep throat’ in de reguliere bioscopen werd vertoond, al was het dan alleen voor volwassenen. Dat tieners ook een seksleven hebben, liet Larry Clark twintig jaar geleden al zien in ‘Kids’ en Eva Husson doet dat nu nog eens dunnetjes over in ‘Bang gang (A modern love story)’. Haar verhaal is gebaseerd op een (Amerikaans) krantenbericht uit de jaren negentig, maar werd door haar verplaatst naar de Franse kustplaats Biarritz.

Softfocus
De knappe scholiere George (Marilyn Lima) en haar vriendin Laetitia (Daisy Broom) komen tijdens een lange hete zomer graag chillen bij hun klasgenoot Alex (Finnegan Oldfield), die het riante huis met zwembad van z’n ouders de hele zomer voor zichzelf heeft. Al gauw deelt George het bed met Alex, maar wanneer ze doorkrijgt dat zijn gevoelens niet exclusief bij haar liggen, zet ze een gewaagde stap. Ze stelt de vriendengroep voor een spelletje ‘truth or dare’ te spelen, maar dan zonder ‘truth’. Het resultaat is weldra een kamer vol naakte tieners die in een orgie verzeild raken. Zo’n besteding van een zondagmiddag bevalt de jongeren wel en het ene feest volgt het andere, totdat... Husson toont veel softfocusbeelden, blijft weg van ranzigheid, maar schiet te kort op het vlak van romantiek en plotontwikkeling. Lima is wel een ontdekking, maar de film maakt geen blijvende indruk.