TrosKompas

Don-t-Worry-Darling_st_2_jpg_sd-high_2022-Warner-Br.jpg
Don't worry darling
Nu in de bioscoop
fad.png
Start nu met besparen
e-book
1wieringermeer.jpg
Drooglegging Wieringermeer
NOSTALGIE GT Rovers
De Wieringermeerpolder is een van de vele gebieden die de Nederlanders hebben veroverd op het water. De polder bestaat ruim een eeuw.
GettyImages-79558113-2048x1365.jpg
Schenk- en erfbelasting
Gratis RADAR+ artikel
o veel mogelijk geld schenken. Dat is de effectiefste manier om te voorkomen dat je nabestaanden straks veel erfbelasting betalen. Maar zorg wel dat er genoeg overblijft voor jezelf.
1GettyImages-1147970574.jpg
Guianadolfijn
Freek Vonk
Aan de Braziliaanse kust is het niet ongewoon om dolfijnen te spotten en die zijn allemaal even spectaculair om te zien. Beter nog: er zou zomaar een groepje rivierdolfijnen tussen kunnen zitten!
1bril.jpg
Als je niet goed meer kunt zien
Gratis RADAR+ artikel
Heb je last van ernstige zichtproblemen? Lid worden van een patiëntenvereniging kan helpen om niet in een isolement te belanden.
3Are_You_Being_Served_02-RTL.jpg
Wordt u al geholpen?
GT Rovers | Nostalgie
Met klassieke blijspeltechnieken veroverde de Britse comedyserie ‘Wordt u al geholpen?’ miljoenen harten.
Are you free?
3GettyImages-1205922158.jpg
Onechte karetschildpad
Freek Vonk
Zeeschildpadden zijn fascinerende dieren. De oceaan is hun thuis, maar ze zijn nog altijd aan land gebonden. In Florida zag ik een onechte karetschildpad zich het strand op slepen.
2elburg.jpg
Hanzesteden
STAD & LAND
Hanzesteden ademen de erfenis van een rijk verleden en zijn een aanrader voor liefhebbers van historie. Ook bruisen ze van cultuur en gezelligheid. Wij lichten er vier Hanzesteden uit. Absoluut een bezoekje waard, deze zomer!
 • article/2ATT09467.jpg Boek 'Een tafel vol'

  7 x kans
  Boek 'Een tafel vol'

  Maak kans op dit kookboek van Meike Krüger en maak een culinaire reis langs Meike’s favoriete landen in de wereld. A
 • article/ANP-414190921.jpg TV monument: Jenny Arean
  TV monument: Jenny Arean
  ▪ NPO 1 | 18.11 uur

  human interest
  TV monument: Jenny Arean

  Op 4 oktober wordt Jenny Arean tachtig jaar. Om dat te vieren richt Han Peekel een ‘Tv monument’ voor deze grande dame van de Nederlandse kleinkunst op. Hij bespreekt met Arean (die eigenlijk Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek heet) haar carrière, die uiteenloopt van zangeres (‘Vluchten kan niet meer’) naar cabaretière (‘Gescheiden vrouw op oorlogspad’) en actrice (‘’t Schaep met de 5 Pooten’). Er komen ook collega’s van Jenny aan het woord, zoals Brigitte Kaandorp, met wie ze momenteel door het land toert met de voorstelling ‘Gedeelde smart’. Ook vertelt Areans biograaf Xandra Knebel over Jenny’s bijzondere leven.
 • article/ANP-450450689.jpg NATIONS LEAGUE: NEDERLAND - BELGIË
  NATIONS LEAGUE: NEDERLAND - BELGIË
  ▪ NPO 1 | 20.18 uur

  voetbal
  NATIONS LEAGUE: NEDERLAND - BELGIË

  Nederland - België in de Johan Cruyff ArenA is de laatste wedstrijd in de poulefase van de Nations League. Ook is het de uitzwaaiwedstrijd richting het WK 2022, dat voor Oranje op 21 november begint tegen Senegal. Deze lagelandenderby kan zoals alle burenruzies best spannend worden, ook al werden de Rode Duivels in juni nog aan het spit geregen met 1-4. Dat was wat geflatteerd, maar de agressiviteit van de Nederlanders en met name de snelheid van Depay en Bergwijn vormden een levensgroot probleem voor de Belgische verdediging. Benieuwd of bondscoach Martinez daar iets op gevonden heeft en welke nieuwelingen Van Gaal opstelt.
 • article/2Ivo_KL.jpg Ivo op zondag
  Ivo op zondag
  ▪ NPO 1 | 11.04 uur

  amusement
  Ivo op zondag

  Stoppen op je hoogtepunt? Daar doet de 76-jarige Ivo Niehe niet aan. In januari nam hij na veertig jaar afscheid van zijn iconische interviewprogramma ‘Tv show’, en twee maanden later was hij alweer terug met een wekelijks programma. “Een zeer persoonlijk programma, dat naar mijn overtuiging perfect past in de sfeer van de zondagochtend”, zo omschrijft hij ‘Ivo op zondag’. In het tweede seizoen, dat vandaag begint, vist de tv-coryfee opnieuw pareltjes van interviews met grote sterren uit zijn uitgebreide ‘Tv show’-archief. Ook vraagt hij bekende Nederlandse schrijvers, acteurs, fotografen en andere inspirerende kunstenaars honderduit naar hun zondagochtend.
TK_HOME_300pxvan499voor399.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png