TrosKompas

6Jacobine_op_2.jpg
Jacobine op 2: Amalia
▪ NPO 2, 17.10 uur
Prinses Amalia wordt op 7 december 18 jaar. Jacobine Geel spreekt in Jacobine op 2 met drie gasten die elk hun eigen boodschap hebben voor de kroonprinses.
2zembla-achter.jpg
Zembla: Watersnood
▪ NPO 2, 20.30 uur
In Zembla keren Belgische journalisten drie maanden na de watersnoodramp in Limburg terug naar het zwaarst getroffen gebied in Wallonië.
1NH-kerk-Ootmarsum.jpg
3 dagen Ootmarsum
Voor 99 euro
Ontdek het pittoreske centrum van Ootmarsum, waar u zich voor even in de middeleeuwen waant.
titanic.jpg
Titanic de musical
6 x 2 kaarten
De beroemde musical over het meest legendarische schip ter wereld is terug! Wint u twee kaartjes?
tmbb.jpg
The most beautiful boy in the world
Nu in het filmhuis
Deze Zweedse documentaire gaat over Björn Andrésen, de jongen die in 1971 Tadzio speelde in Visconti’s klassieker ‘Morte a Venezia’. De beroemde roman ‘Der Tod in Venedig’ van Thomas Mann werd in 1971 succesvol verfilmd door de Italiaanse meesterfilmer Luchino Visconti (l.). Het tragische lot van...
3soof3.jpg
Soof 3
Nu in de bioscoop
De eerste ‘Soof’ was een soort Nederlandse Bridget Jones en verhaalde over kokkin Soof en haar liefdesleven. Inmiddels zijn we zo van haar personage gaan houden dat de derde film de kijker in het hart weet te raken als Soof ziek blijkt.

In 2013 kwam de eerste ‘Soof’-film uit met als slogan: ‘Het...
1lampion-share.jpg
Nederland geeft licht
KWF Lampionnenactie
Ook dit jaar roept het KWF iedereen op om een lampion te doneren voor een dierbare. Vanaf vandaag gaat de actie van start. Dit jaar zijn o.a. Hans Klok, Samantha Steenwijk, Leontien van Moorsel en Jeroen van der Boom betrokken bij de actie.
1GettyImages-1284280613_kopie_ren.jpg
Rode rotshaan
Freek Vonk
Dieren zijn er in de meest fantastische kleuren. In de Andes in Ecuador zag ik een vogel die daar wel een heel goed voorbeeld van is: een rode rotshaan!
3freek45.jpg
Harlekijnspookfluitvis
Freek Vonk
Ik duik graag, want onder water gaat er altijd een vreemde wereld voor mij open. Zo ontdekte ik in de Filipijnen een van de kleurigste vissen die ik ooit gezien heb: een harlekijnspookfluitvis.
Do_Not_Hesitate_01_KL.jpg
Do not hesitate
Filmhuisfilm
Deze Nederlandse psychologische thriller speelt zich af in de woestijn ergens in het Midden-Oosten. Drie soldaten komen daar onder grote druk te staan en worden gedwongen tot ingrijpende beslissingen…

Hoewel de naam Shariff Korver niet bij iedereen direct een belletje zal doen rinkelen, hebben m...
Last-Night-in-Soho_st_5_KL.jpg
Last night in Soho
Nieuw in de bioscoop
Eloise (Thomasin McKenzie, r.o.) is aangenomen op de modeacademie in de Londense wijk Soho. Daar aangekomen heeft de schuchtere jongedame moeite aan- sluiting te vinden bij haar vlot gebekte medestudentes. Liever vlucht ze in een fantasiewereld, waarin het Londen van weleer centraal staat. Deze f...
1GettyImages-467837776.jpg
Oeroude peperkoek
NOSTALGIE GT Rovers
Nederlanders zijn dol op een heerlijke plak peperkoek, ook wel ontbijtkoek, kruidkoek, pondkoek of honingkoek genoemd.
eerder.jpg
Eerder stoppen met werken
Gratis RADAR+ artikel voor u
Lang niet iedereen wil of kan blijven werken tot de AOW-leeftijd. Eerder stoppen met werken kan nog steeds. Dit jaar is dat voor veel mensen zelfs iets gemakkelijker geworden.
 • article/michelle.jpg Boek Michelle Obama

  14 x kans
  Boek Michelle Obama

  In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze een balans zoekt tussen haar werk en gezin en de polititieke carrière van haar man Barack. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over de vraag of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en over haar rol in zijn campagne.
 • article/Linda_s_Wintermaand-2.jpg Linda's wintermaand
  Linda's wintermaand
  ▪ SBS 6 | 20.20 uur

  interview
  Linda's wintermaand

  Voor de tweede keer presenteert Linda de Mol haar interviewprogramma ‘Linda’s wintermaand’, waarin ze praat met acht spraakmakende Nederlanders. Vanavond nemen André van Duin en Nikkie de Jager plaats op Linda’s bekende bank, later deze maand ziet u o.a. Jelka van Houten, Guus Meeuwis en Anita Witzier in dit decor van een winters chalet met knapperend haardvuur. De presentatrice praat met haar gasten over memorabele momenten uit hun leven en carrière. Ook kijken ze terug op het afgelopen jaar: hoe hebben ze 2021 beleefd? De huisband Mell & Vintage Future zorgt net als vorig jaar voor de muzikale omlijsting en speelt het favoriete liedje van Linda’s gasten.
 • article/sintendeleeuw.png Sint & De Leeuw
  Sint & De Leeuw
  ▪ NPO 1 | 21.30 uur

  human interest
  Sint & De Leeuw

  Paul de Leeuw en Sinterklaas: dat is altijd een leuke combinatie. De presentator was voorheen vrijwel jaarlijks van de partij
  met een gezellige, vaak hilarische studio-uitzending op pakjesavond en ook vanavond is hij weer op tv. Deze keer niet met een studioprogramma, maar met een aflevering van ‘Busje komt zo’. Op het heerlijk avondje trekt Paul met zijn bus door het land om mensen te verrassen met een mooi sinterklaascadeau. Natuurlijk is de goede sint zelf ook aanwezig om het pakjesfestijn extra luister bij te zetten!
 • article/7MAX.jpg Formule 1: GP van Saoedi-Arabië
  Formule 1: GP van Saoedi-Arabië
  ▪ ZIGGO SPORT | 17.00 uur

  autosport
  Formule 1: GP van Saoedi-Arabië

  Acht puntjes. Met nog twee Formule 1-races te gaan is dat het verschil in de WK-stand tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Spannender kan bijna niet. Max staat voor, maar voelt de hete adem van Hamilton in de nek. De afgelopen twee grands prix was de Mercedes van Hamilton duidelijk sneller dan de Red Bull van Max. Hoe zal dat gaan, vandaag op het splinternieuwe Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië en volgende week op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi? Wij hebben geen idee. De beslissing valt misschien pas in de allerlaatste bocht…
jubileumMB.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png