TrosKompas

1ooievaar.png
Ooievaars in Nederland
Dierenarts Hans
Zo’n vijftig jaar geleden waren er nog maar zestig broedpaartjes over, maar het gaat weer goed met de ooievaars in Nederland.
1GettyImages-480255976.jpg
Heeft uw huisdier een goed gebit?
Dierenarts Hans
De maand februari is door dierenartsen uitgeroepen tot Maand van het Gebit. Ze bieden in hun praktijk veelal gratis gebitscontroles en poetstips aan. En dat is echt nodig!
3LR_DSC_0910_kopie_ren.jpg
Naar Namibië met Evelien de Bruijn
RONREIZEN
Eens per jaar maken Evelien de Bruijn en haar man een verre reis. De ‘Hart van Nederland’-presentatrice, nu deelnemer aan ‘Wie is de mol?’, kreeg een gouden tip: Namibië.
1beeld--Toine---LA.jpg
Het Los Angeles van Toine van Peperstraten
RONREIZEN
Tv-presentator Toine reist voor FOX Sports dwars door ons land en kent alle voetbalstadions van binnen en van buiten. Maar van The Big Apple en Los Angeles krijgt hij ook positieve energie.
luizenmoederTK.jpg
Boek van De Luizenmoeder
'De Luizenmoeder' heeft een boek! We geven maar liefst 150 exemplaren weg.
Corgi_st_4_jpg_sd-high.jpg
Corgi filmpakket
15 x kans
Maak kans op het filmpakket en ga met z'n vieren naar deze leuke film.
TuinIdee_2019_001.jpg
TuinIdee 2019
20% korting
Met onze bon ontvangt u 20% korting op de entree voor Tuinidee 2019!
1hendrik.jpg
Brave Hendrik
NOSTALGIE GT Rovers
Gek dat de brave hendrik een ‘vergeten groente’ is, want er valt zoveel boeiends over te vertellen! Zelfs de kobolden hebben ermee te maken…
32880px-Pseudopus_apodus_Pallas_2_.jpg
Scheltopusik
Freek Vonk
In Griekenland zie ik een slangachtig dier wegschieten in de struiken. Dan ontdek ik dat dit helemaal geen slang is, maar een van de gekste hagedissen ter wereld, de scheltopusik.
1varken.jpg
Varkenspest
Dierenarts Hans
De laatste tijd zijn de ‘gewone’ en de Afrikaanse varkenspest weer in het nieuws. Zowel tamme als wilde varkens zijn zeer gevoelig voor deze ziekten.
1Selma_op_terras_met_vader.jpg
Het Frankrijk van Selma van Dijk
RONREIZEN
Voor Selma was jarenlang het huis van haar vader in Baleyssagues vaste prik in de zomer. “Balleyssagues ligt tussen Toulouse, Bergerac en Bordeaux. We vlogen vaak op Bergerac.
114.jpg
Drie dagen Ootmarsum
Lezersvoordeel
Drie luxe dagen cultuur en natuur in Twente. Vanaf 109 euro.
Dt4H7OkX4AA18eA.jpg
Wiilleke Alberti
TrosKompas Oeuvre Award
Willeke Alberti kreeg vrijdagavond tijdens het Muziekfeest van het jaar de TrosKompas Oeuvre Award uitgereikt. Van harte gefeliciteerd namens ons allemaal, Willeke! Het Muziekfeest van het Jaar is op 31 december te zien bij AVROTROS op NPO 3.
3GettyImages-492735416.jpg
Een huisdier als medicijn
Dierenarts
Een huisdier als medicijn? Jawel, want genegenheid geneest en niets is gezonder dan liefde. Dank aan onze vriendelijke viervoeters!
1Leidse_grachten_1.jpg
Luxe arrangement Leiden
36% hotelkorting
U kunt dit arrangement al boeken van 70,50 p.p.
 • article/2theaterterra-aladdin-artwork.jpg Kaarten musical Aladdin

  6 x kans
  Kaarten musical Aladdin

  We geven 6x 4 kaarten voor de familiemusical Aladdin weg. Bel snel!
 • article/DanceSing.jpg Dancesing
  Dancesing
  ▪ SBS 6 | 20.30 uur

  Dancesing

  Kenzo Alvares beoordeelt in ‘DanceSing’ de dans­kwaliteiten van deelnemers aan deze talentenshow. Kenzo weet precies waar hij op moet letten, want hij is danser en choreograaf. In die laatste hoedanigheid was hij ook betrokken bij het programma ‘Dance dance dance’. Naast dansen heeft Kenzo nog een grote passie: plaatjes draaien. Hij is daarom ook actief als deejay. Een paar jaar geleden kreeg het jurylid met de elastieken benen verkering met voormalig ‘Goede tijden, slechte tijden’-ster Robin Martens. Helaas bleek de liefde niet voor eeuwig; in april 2017 zetten de twee een punt achter hun relatie.
 • article/prime7_A0001_37972.jpg Prime suspect
  Prime suspect
  ▪ RTL 8 | 20.30 uur

  Prime suspect

  RTL 8 rommelt normaal gesproken wat in de marge, maar op donderdagavond weten kijkers de zender goed te vinden dankzij de Britse detectiveseries. Na onder andere ‘A touch of Frost’ en ‘Inspector Morse’ neemt ‘Prime suspect’ het misdaadstokje over. Fans van de politiereeks, die begin jaren negentig razend populair was, zullen ongetwijfeld weer genieten. In de serie vertolkt Helen Mirren de koel­bloedige inspecteur Jane Tennison. Ze moet voortdurend vechten om zich te bewijzen in de harde mannenwereld van de Londense politie, terwijl ze moordzaken probeert op te lossen en een balans tussen werk en privé zoekt.
 • article/3241351voetbal_TK.jpg Uefa Europa League
  Uefa Europa League
  ▪ RTL 7 | 18.00 + 21.00 uur

  Uefa Europa League

  Omdat RTL pas vlak van tevoren bepaalde welke returnwedstrijden de meeste amusementswaarde hebben om live uit te zenden, wisten wij bij het ter perse gaan van deze TrosKompas niet welke ploegen vanavond te zien zijn. Als we gokken op de clubs met de grootste Nederlandse inbreng, dan zien we misschien trainer Marcel Keizer en spits Bas Dost met Sporting Portugal op het veld van Villarreal. Of Jonathan de Guzman en Jetro Willems, die met Eintracht Frankfurt Sjakhtar Donetsk opwachten. Ook actief is Stefan de Vrij, die het met Internazionale moet opnemen tegen Rapid Wien. En Ruud Vormer, Arnaut Danjuma Groeneveld en Stefano Denswil gaan met Club Brugge in Oostenrijk de strijd aan met het nagenoeg onverslaanbare Red Bull Salzburg.
RAD1_BA_300x250_Hearst.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png