TrosKompas

1janrietman.jpg
De week van de jaren '70
▪ RADIO 5, hele week
De tijd van bruin/geel geruit behang, oranje stoelen en plateauzolen herleeft weer even tijdens ‘De Week van de Jaren 70’ op NPO Radio 5. Morgenochtend om 07.00u bijt Jan Rietman (foto) het spits af met zijn programma Wekker-Wakker-Weekend! Tijdens ‘De Week van de Jaren 70’ laten de dj’s legendarische radiospelletjes terugkeren. Zo zal Jeroen van Inkel in zijn programma met de luisteraars Raad een lied (of niet) spelen, herintroduceert onze Hans Schiffers Vijftig pop of een envelop en blaast Bert Kranenbarg Geen ja, geen nee nieuw leven in. In De MAX! is Raden maar te horen en Bert Haandrikman presenteert een radioversie van De lopende band, bekend van het tv-programma Eén van de Acht met Mies Bouwman. Luisteraars kunnen via nporadio5.nl tot en met donderdag 28 mei 12.00 uur stemmen op hun favoriete songs uit de jaren 70. Hun stemmen leiden tot de Evergreen Toplijst van de Jaren 70, die op vrijdag 29 mei tussen 07.00 en 20.00 uur de afsluiting vormt van ‘De Week van de Jaren 70’.
iPadiPhone_BBC_Dplay_v02.jpg
Jaarabonnement op Dplay
25 x kans
Maak kans op een heel jaar gratis Dplay, het video-ond-demand platform van Discovery!
3De_Nostalgie_Podcast_2400x2400px_b.jpg
Beluister de podcast
NOSTALGIE GT Rovers
Na het grote succes van haar twee boeken 'Pure nostalgie' en 'Meer nostalgie' kunt u nu ook via een podcast luisteren naar zeven verhalen van GT Rovers.
3nbv.jpg
Boek Nederland bevrijd
Met kortingscode!
Bestel dit boek over herinneringen aan de Bevrijding met 2,50 korting!
spot.png
Binnenactiviteiten
Binnenblijven hoeft geen straf te zijn. 8 tips om samen gezellig bezig te zijn!
3kat_jager.jpg
Katten blijven jagers
Dierenarts Hans
In duizenden jaren tijd is de kat een echt huisdier geworden, maar vreemd genoeg heeft hij niet al zijn natuurlijke driften laten temmen: het is en blijft een jager.
16907003159.jpg
High tea-arrangement Appeltern
Kortingsbon
Print de kortingsbon en ontvang 20% korting op dit arrangement. Let op, u dient de high tea minimaal twee dagen van tevoren te reserveren.
308_Freek.jpg
Barracuda
Freek Vonk
Ik ben aan het duiken in het helderste blauwe water in de Bahama’s en zwem bijna tegen een reusachtige roofvis aan... Wauw, een barracuda!
1kuifseriema.jpg
Kuifseriema
Freek Vonk
Ik ben in Brazilië en wandel over de uitgestrekte cerrado. In de verte zie ik een middelgrote vogel doelgericht rondstappen in het gras: een kuifseriema!
3Zeg-ns-aaa.jpg
Zeg 'ns Aaa...
NOSTALGIE GT Rovers
“Met de assistente van dokter van der Ploeeeeeg”
20.jpg
Vijfdaagse culturele busreis
In het spoor van Bach
Stap in de Bachbus en maak met Avrotros Klassiek een adembenemende reis vol prachtige concerten en hoge cultuur!
34mischa_blok_Podcast.jpg
Van twee kanten
Podcast van de week
Mischa Blok beluistert podcasts. Deze week: ‘Van twee kanten’ .
4Gerard_met_moeder_Oevre_award_KL.jpg
TrosKompas Oeuvre Award
2019
TrosKompas reikt, in samenwerking met Sterren NL, jaarlijks de TrosKompas Oeuvre Award uit aan een artiest, groep, componist, tekstdichter of producer die gedurende vele jaren van grote invloed is geweest op de ontwikkeling van het Nederlandse lied.
 • article/221_bloemsticker_geel.jpg Bloemenraamstickers

  15 x kans
  Bloemenraamstickers

  Staat er nu echt een vaas bloemen voor het raam? Nee, het is een raamsticker van Flatflowers.nl. Dat is nog eens een vrolijk gezicht! Ook zonder vensterbank hebt u zo altijd een knappe bos, zichtbaar van zowel binnen als buiten. De sticker blijft lang mooi en is gemak- kelijk herplaatsbaar.
 • article/41avrotros-doktersvanmorgen-ef-00306.jpg Dokters van morgen
  Dokters van morgen
  ▪ NPO 1 | 20.35 uur

  gezondheid
  Dokters van morgen

  In deze aflevering van ‘Dokters van morgen’ gaat het opnieuw over bacteriofagen. Dat zijn bacterie-etende kleine virussen, ontdekt in het begin van de vorige eeuw, die kunnen worden ingezet wanneer veelgebruikte antibiotica als penicilline niet meer werken. Als er bij een patiënt een resistentie voor antibiotica aanwezig is, kunnen bacteriofagen uitkomst bieden. In 2018 dook presentatrice Antoinette Hertsenberg voor het eerst in de wereld van de ‘fagen’. Hoe is het nu twee jaar later? Wordt er al wetenschappelijk 63 onderzoek naar gedaan en mag je er in Nederland mee behandeld worden? In ‘Dokters van morgen’ krijgt u antwoord op deze vragen.
 • article/1sehmvdld-afl01-still-01.jpg Sander en het mysterie van de legendarische duo's
  Sander en het mysterie van de legendarische duo's
  ▪ NPO 3 | 20.55 uur

  amusement
  Sander en het mysterie van de legendarische duo's

  Peppi en Kokki. Johnny en Rijk. Theo en Thea. Het Nederlandse medialandschap kent veel beroemde duo’s. Sander Lantinga (l.) gaat op zoek naar het geheim van dit soort stellen. Hij praat hierover met onder anderen Irene Moors en Carlo Boszhard, die samen al bijna dertig jaar in verschillende programma’s opdraven. Ook laat tv-recensent Angela de Jong haar licht schijnen over het fenomeen legendarische duo’s. En Lantinga, die al vijftien jaar een succesvol radioduo vormt met Coen Swijnenberg, kijkt of het met een andere partner ook zo klikt: zo gaat hij met Bram Krikke aan de slag als tourbegeleider op de Zaanse Schans.
 • article/21316x500q_90_King-of-the-Cruise_st_1_jpg_sd-high_61.jpg 2doc: King of the cruise
  2doc: King of the cruise
  ▪ NPO 2 | 20.25 uur

  DOCUMENTAIRE
  2doc: King of the cruise

  De Nederlandse filmmaakster Sophie Dros vond in Ronald Busch Reisinger een hoofdpersoon van formaat. Deze grote, corpulente man op een luxe cruiseschip oogt als een protserige Amerikaan, maar beweert zelf een Schotse baron te zijn, en heeft zelfs een kilt bij zich om dit te benadrukken. De baron is welgesteld en doet blijkbaar niet veel anders dan luxe reisjes maken, af en toe bellend met het thuisfront. Aan boord legt hij makkelijk contact met medepassagiers, al is het vaak een eenzijdig verhaal vol mooie praatjes. Enkele dames raken geïnteresseerd wanneer Reisinger opschept over de grootte van zijn Schotse kasteel.
RAD2_BA_300x250_Hearst.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png