TrosKompas

ANP-57122025.jpg
EenVandaag Koningsdagonderzoek
Doe mee en win!
Wie is jouw favoriet van het koningshuis? Hoeveel vertrouwen heb je in onze koning en koningin? Moeten zij meer belasting gaan betalen? Doe mee aan het onderzoek van EenVandaag en maak kans op tickets voor Muziekfeest van het Jaar of een kijkje achter de schermen bij EenVandaag.
3GettyImages-862347358.jpg
Vergiftiging bij dieren
Dierenarts
Wist u dat katten ernstig ziek kunnen worden van lelies? En bij paarden moet u oppassen voor Jakobskruiskruid, taxus en buxus.
article/pinkeltjeoud.jpg
Pinkeltje
NOSTALGIE GT Rovers
Voor veel mensen zijn de avonturen van Pinkeltje een mooi deel van hun kindertijd, dankzij de Nederlandse schrijver Dick Laan.
1GettyImages-1059113966.jpg
Gewone vinvis
Freek Vonk
Ik dobber op een Zodiacboot, een stuk uit de kust bij Vancouver, Canada. Ineens hoor ik pal naast me een explosie en een luid gesis...
1Druk_strand_op_Ibiza_1.jpg
Het Ibiza van Lucille Werner
RONREIZEN
Presentatrice Lucille Werner, jarenlang Lady Lingo van de TROS, gaat programma’s maken voor KRO-NCRV. Zo wil Lucille op zoek naar een Minister van Gehandicaptenzaken. Tussendoor blaast ze, met man en zoonlief, uit op Ibiza.
1Eindelijk..._op_vakantie.jpg
Zandsculpturenfestijn
20% korting met onze bon
20% korting op 't Veluws zandsculpturenfestijn met onze kortingsbon!
Cats_Still_23.jpg
Cats: Op zoek naar Kattopia
Nieuwe bioscoopfilm
Vanaf 18 april in de bioscoop: Cats - op zoek naar Kattopia.
3AdobeStock_189483123.jpg
Romantiek in de Eifel
Lezersactie
Vier luxe dagen vanaf € 79,-
3LR_DSC_0910_kopie_ren.jpg
Naar Namibië met Evelien de Bruijn
RONREIZEN
Eens per jaar maken Evelien de Bruijn en haar man een verre reis. De ‘Hart van Nederland’-presentatrice, nu deelnemer aan ‘Wie is de mol?’, kreeg een gouden tip: Namibië.
Arrangementen_-_De_Tuinen_van_Appeltern_15_.jpg
De Tuinen van Appeltern
Kortingsbon 2 = 1
2 entree voor de prijs van 1!
1ooievaar.png
Ooievaars in Nederland
Dierenarts Hans
Zo’n vijftig jaar geleden waren er nog maar zestig broedpaartjes over, maar het gaat weer goed met de ooievaars in Nederland.
1tk12_Btijger.jpg
Bengaalse tijger
Freek Vonk
Hoewel ik vaak naar wilde tijgers heb gezocht, had ik er nooit een ontmoet. Maar nu wel, in Nepal. Ik kan bijna niet uitleggen hoe bijzonder dit moment voor mij is.
2ANP-911504.jpg
Bed-in for peace
NOSTALGIE GT Rovers
Het is precies vijftig jaar geleden dat de wereldpers werd uitgenodigd met een kaart: ‘Kom naar de huwelijksreis van John en Yoko: een bed-in, Amsterdam Hilton Hotel’.
3GettyImages-509065192.jpg
Atlasvlinder
Freek Vonk
Ik ben in Maleisië en zie iets door de jungle ‘zweven’. Het komt langzaam fladderend mijn kant op en landt op een tak naast me. Wow, het is een atlasvlinder!
LR_Tuinposter4_kopie_ren.jpg
Sfeervolle tuinposter
25% korting
Bestel nu zo'n sfeervolle tuinposter!
LR_Pip_Goes_Offline_kopie_ren.jpg
Theatershow Pip Pellens
25% korting
Bestel uw tickets met 25% korting!
1Backyard-Wilderness_FPS_Coyote-Chase-Butterfly.jpg
Bezoek het Omniversum
Print onze kortingsbon!
Kom naar 'Backyard Wilderness' met onze kortingsbon!
114.jpg
Drie dagen Ootmarsum
Lezersvoordeel
Drie luxe dagen cultuur en natuur in Twente. Vanaf 109 euro.
1GettyImages-480255976.jpg
Heeft uw huisdier een goed gebit?
Dierenarts Hans
De maand februari is door dierenartsen uitgeroepen tot Maand van het Gebit. Ze bieden in hun praktijk veelal gratis gebitscontroles en poetstips aan. En dat is echt nodig!
1beeld--Toine---LA.jpg
Het Los Angeles van Toine van Peperstraten
RONREIZEN
Tv-presentator Toine reist voor FOX Sports dwars door ons land en kent alle voetbalstadions van binnen en van buiten. Maar van The Big Apple en Los Angeles krijgt hij ook positieve energie.
 • article/2DSC0012312.jpg 4 Kaarten Linnaeushof

  10 x kans
  4 Kaarten Linnaeushof

  Win 4 kaarten voor de Linnaeushof!
 • article/ikvertrek.jpg Ik vertrek
  Ik vertrek
  ▪ NPO 1 | 20.30 uur

  REIZEN
  Ik vertrek

  Er is te veel oorvervuiling in Nederland, vindt paramedisch natuur-geneeskundig therapeut Nicole (m.). Daar lijdt haar paard onder en daarom verkast ze samen met haar man Cosmas en haar edele viervoeter naar de Franse Pyreneeën. Daar heeft het stel een leuk optrekje gekocht waarvan ze de kamers zullen verhuren aan toeristen; daarnaast wil Nicole, die naar eigen zeggen over geneeskrachtige gaven beschikt, mensen behandelen. Thérèse, een vriendin van Nicole, gaat ook mee. Zij zal helpen met het ontvangen van de gasten en het verzorgen van de paarden. Alleen heeft Cosmas zo zijn twijfels over Thérèse: volgens hem is het geen makkelijke dame…
 • article/lineofdutyseries5.jpg Line of duty
  Line of duty
  ▪ BBC FIRST | 22.00 + 22.55 uur

  SERIE
  Line of duty

  Vandaag begint het langverwachte vijfde seizoen van ‘Line of duty’. Daarin zijn de drie hoofdpersonen weer van de partij: Kate Fleming (Vicky McClure), Steve Arnott (Martin Compston) en Ted Hastings (Adrian Dunbar). Maar er worden ook enkele nieuwe gezichten verwelkomd onder wie Stephen Graham. Hij gaat de rol spelen van John Corbett, de leider van de mysterieuze Balaclava Men, die al voor enkele gewelddadige misdaden zorgde. Rochenda Sandall komt in de serie als Lisa McQueen, eveneens een sleutelfiguur in een misdaadbende. Het zesde seizoen is inmiddels in de maak!
 • article/2Thosewhokill.jpg Those who kill
  Those who kill
  ▪ NPO 3 | 20.30 uur

  SERIE
  Those who kill

  Vandaag start een nieuw seizoen van de Scandinavische detective-serie ‘Those who kill’. De reeks begint met de zaak rond Julie, een zeventien-jarig meisje dat al een halfjaar spoorloos is. Wanneer er een stoffelijk overschot wordt gevonden van een andere vermiste tiener en er plotseling nog een meisje verdwijnt, denkt rechercheur Jan Michelsen (Kenneth M. Christensen) dat er een verband is met een zaak van tien jaar eerder. Hij vermoedt dat er een seriemoordenaar actief is en roept de hulp in van forensisch psycholoog Louise Bergstein (Natalie Madueño).
RAD2_BA_300x250_Hearst.png
1BA298x248_TK_home_filmarchief.png