TrosKompas

NPO 3 | 20.25 uur

Keuringsdienst van waarde: terug naar de basis

De frikandel staat in de schijnwerpers in ‘Keuringsdienst van waarde: Terug naar de basis’. Van de gefrituurde worst kanen wij in Nederland naar schatting zo’n 400 miljoen(!) exemplaren per jaar weg. Officieel werd de frikandel in 1954 gelanceerd door de Dordrechtse slagersknecht Gerrit de Vries en vijf jaar later vervolmaakt door snackfabriek Beckers. Het woord ‘frikadel’, zoals frikandel ook geschreven mag worden, stamt echter al uit de zestiende eeuw en hoorde bij een gekruide bal gehakt. In het programma bezoekt Teun de firma Beckers en Ersin gaat langs bij de producent van het hoofdingrediënt van de hedendaagse frikandel: kipseparatorvlees.©  Getty images


FPA17_BA_FB_540_banner.png
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.