TrosKompas

RTL 4 | 20.30 uur | donderdag 14 jan 2021
amusement

De tv kantine

Vandaag begint een kakelvers seizoen van ‘De tv kantine’. Irene Moors en Carlo Boszhard kruipen weer in de huid van verschillende BN’ers. Het is al bekend dat Carlo gestalte geeft aan zanger Rene Leblanc, de  zelfbenoemde Nederlandse Engelbert Humperdinck, die dankzij ‘Ik geloof in mij’ eindelijk zijn gedroomde doorbraak beleefde.

ELISE SCHAAP
Ook Elise Schaap doet weer mee in deze reeks. De actrice, die inmiddels bekendstaat als de koningin van de typetjes, vertelde in Het Parool hoe zij te werk gaat. “Je begint met het accent. Als je de stem eenmaal hebt, krijg je zoveel cadeau! Dan heb je een kapstok voor de rest van het typetje. Het is heel gericht werken. Je bestudeert hoe iemand praat, welke mondbewegingen een persoon maakt, de handgebaren, de motoriek.”

‘MISLUKTE’ JINEK
Overigens komt niet elk typetje dat Elise neerzet goed uit de verf. Ze vond haar vertolking van Eva Jinek niet geslaagd. “Ik leek niet op haar, dan sta je al 1-0 achter. Wat haar karakteriseert, is haar voortvarendheid en haar felle blauwe ogen. Ik denk dat ik de stem misschien wel had, maar ik was er verder niet van overtuigd. Dan is iemand nadoen best ongemakkelijk.”