TrosKompas

EEN | 20.50 uur | zondag 22 nov 2020
Serie

Black out

Vandaag start de serie ‘Black-out’,een tiendelige Belgische thrillerreeks. Wat maken onze zuiderburen toch veel moois en spannends de laatste jaren!

In ‘Black-out’ wordt een kerncentrale in België gesaboteerd. Hierdoor gaat bij onze zuiderburen in het gehele land het licht uit. Premier Annemie Hillebrand (Sara de Roo) krijgt op hetzelfde moment een bericht dat haar dochter Elke is ontvoerd. De kidnappers geven een duidelijke waarschuwing af: zodra het licht in België weer aan gaat, zal Elke sterven.

De premier zit met een duivels dilemma: kiest ze voor haar eigen dochter boven bijna twaalf miljoen landgenoten? Hillebrand schakelt het hoofd Dienst Antiterrorisme Michaël Dendoncker (Geert van Rampelberg) in. Hij moet in het diepste geheim haar dochter terugvinden én uitzoeken wie er achter de black-out zit. Dendoncker tast niet lang in het duister, want hij komt er al snel achter dat de kerncentrale is gesaboteerd door terroristen in samenwerking met groen-rechtse activisten.

Prangende vragen
Volgens de makers is ‘Black-out’ niet alleen een serie vol actie en politiek getouwtrek, maar roept het ook prangende vragen op over het Belgische energiebeleid van de afgelopen jaren. De serie werd in ieder geval al genomineerd voor de prestigieuze Prix Europa Award, in de categorie fictie