TrosKompas

ALLE ZENDERS |
Update

Nieuwe programma's op radio en tv

 

Nieuws en actualiteiten 

In het dagelijkse NPO Radio 1 programma Stax&Toine is het voorlopig tussen 15.00 en 16.00u tijd voor het Corona Spreekuur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten hebben wisselende deskundigen te gast die vragen van luisteraars beantwoorden die gedurende de dag binnenkomen bij de zender.

De NPO besteedt op radio, televisie, online en via sociale media uiteraard veel aandacht aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De afgelopen dagen waren er al extra uitzendingen van het NOS Journaal en dit zal ook de komende weken regelmatig gebeuren. De talkshow Op1 gaat vanaf nu zes keer per week uitzenden, van zondag tot en met vrijdag, rond de klok van 22.30 uur. Het dagelijkse Goedemorgen Nederland wordt in uitzendtijd verlengd. Ook de talkshows DWDD en Tijd voor Max (dat gaat samenwerken met De Luisterlijn) besteden elke dag op hun manier aandacht aan de ontwikkelingen. Sinds vorige week wordt het NOS Journaal van 20.00 uur elke dag voor doven en slechthorenden met een gebarentolk uitgezonden op het themakanaal NPO Nieuws.

 

Aanbod voor de jeugd

Zappsport gaf al op TikTok dansles. Vanaf vandaag start er een thuissport-programma voor kinderen. In Zappsport@home Workout geven bekende sporters elke werkdag workouts aan de kinderen thuis. In 15 minuten laten onder anderen Nathan Rutjes (voetballer) met zijn zoontje Lavezzi en Roy Meyer (Olympisch Judoka & personal trainer) de kinderen flink bewegen. Kijk om 13.15u naar NPO Zapp of vanaf 10.00u via deze link op YouTube.

Voor de jeugd brengt NPO Zapp al onder meer van 13.00 tot 15.30 uur de nieuwe dagelijkse live-show Zapplive Extra (KRO-NCRV), die dient als nationale huiskamer waar kinderen hun vragen kunnen stellen en les krijgen van deskundigen. In Het Klokhuis Maakt (NTR) krijgen kinderen via een livestream masterclasses van Klokhuis-presentatoren en experts. Schooltv Thuis (NTR) biedt ouders de video’s van Schooltv, zodat zij zelfstandig met hun kinderen aan de slag kunnen om bijvoorbeeld tafels te leren of te leren lezen.

Kinderen uit de onderbouw kunnen ’s ochtends terecht bij NPO Zappelin, waar elke doordeweekse dag om 08.00 uur ook ruimte is voor beweging met Zappelin Go (AVTROTROS). Op het themakanaal NPO Zappelin Extra zijn de hele ochtend programma’s voor peuters te zien en ’s middags voor zowel peuters als kleuters. 


Radio

In het NPO Radio 4-programma De Klassieken (elke werkdag van 9.00 tot 12.00u) presenteert Ab Nieuwdorp om 10.15 de nieuwe rubriek De Klassieken Kids. Dit is een klein muzieklesje voor de kinderen thuis. Kijk/Luister hier voor eerdere edities.

Ook op de andere NPO-radiozenders is het coronavirus een belangrijk onderwerp. NPO 3FM zendt elke avond bijzondere concerten uit van artiesten die als gevolg van de situatie niet kunnen optreden. Ook brengt 3FM jongeren en ouderen - op afstand - met elkaar in contact.

NPO Radio 5, dat zich richt op 55-plussers, haakt aan op deze actie middels een telefooncirkel om mensen die zich in thuisisolatie bevinden in contact te brengen met anderen. Ook NPO Radio 2 opent de lijnen: iedereen die zijn verhaal kwijt wil, kan terecht bij deze brede radiozender. Op de klassieke muziekzender NPO Radio 4 worden concerten uitgezonden van orkesten en componisten die als gevolg van de bijzondere situatie nu niet uitgevoerd kunnen worden. De urban zender NPO FunX brengt verhalen van luisteraars die zich inzetten voor anderen, in het bijzonder zorgverleners. 

Gestopte uitzendingen 

Koffietijd en 5 Uur Live
RTL 4 stopt voorlopig met het maken van de live-uitzendingen van Koffietijd en 5 Uur Live. Van beide programma’s worden herhalingen uitgezonden. 

Shownieuws

SBS 6 stopt voorlopig met zowel de vroege als de late editie van Shownieuws. In plaats daarvan brengt de zender een dagelijks 'coronajournaal' onder de titel In Het Hart van Nederland. Het programma is elke dag om 22.50 uur te zien na Hart van Nederland. De presentatie is in handen van Merel Westrik, Leonie ter Braak en Maarten Steendam, die elke dag met experts en gasten uit het land spreken.

GTST
‘Goede tijden, slechte tijden’ wordt vanaf 3 april alleen van maandag t/m donderdag uitgezonden en de uitzending van de vrijdag komt voorlopig dus te vervallen. Hierdoor begint ‘The voice kids’ dus om 20.00 uur (dat was 20.30 uur) en ‘Jinek’ op de vrijdagavond om 22.00 uur (ma t/m do om 21.30 uur).


GEVOLGEN VOOR DE OMROEPGIDSEN
U begrijpt dat de programmering zoals vermeld in onze gids door alle last-minute wijzigingen de komende week niet 100% up-to-date kan zijn. Uw begrip hiervoor. Voor de bij ons bekende meest actuele programmering verwijzen wij u naar onze online gids op deze site.