TrosKompas

RONREIZEN

Het Curaçao van Sander Westerveld

Als oud-keeper Sander Westerveld eens niet naar een bal wil duiken, maar naar een kleurrijke vis, reist hij af naar Curaçao. “Dat is voor mij de ultieme relaxvakantie.”

Sander Westerveld heeft veel van de wereld gezien als oud-keeper van Champions League-winnaar Liverpool, Real Sociedad, FC Twente, Vitesse, Sparta en Oranje. “Maar als het om vakantie gaat, kies ik voor strand. Als sporter heb je maar korte vakanties, waarin je de batterij snel moet opladen. Dan beland je al gauw op het strand, waar je lekker met een boekje kunt zonnen en luieren. Vrienden van ons zijn naar Curaçao geëmigreerd, waardoor de keuze voor dit geweldige eiland snel gemaakt was. We hebben hier de meest relaxte vakanties gehad, maar langer dan een week niks doen, vind ik saai worden. Om de verveling tegen te gaan zijn we in Curaçao gaan duiken. Nadat ik mijn brevet haalde, is het mijn tweede grootste hobby geworden!”

Weekendje Liverpool?
Nu de aftrap van het voetbalseizoen zich aandient en de voorronden van de Champions League van start gaan, is Westerveld nog altijd trots op zíjn Liverpool, waarvoor hij met The Legends af en toe nog op een uitverkocht Anfield Road speelt. Zoals recent met Dirk Kuyt tegen AC Milan, waar de CL-finale van 2005 en 2007 nog eens dunnetjes werd overgedaan. “Als ‘You never walk alone’ uit tienduizenden kelen van de tribunes rolt, staat het kippenvel op mijn armen. Als je een weekendtrip naar de stad van The Beatles overweegt, kijk dan even of Liverpool thuisspeelt en probeer kaartjes te bemachtigen. Daar krijg je geen spijt van.”

 

Curacao-westerveld

5 x Hollandse stranden

Als de zomervakantie begint, is pootje baden aan de Noordzee een aantrekkelijk alternatief. Op ronreizen.nl lichten we 5 stranden uit; van de Brouwersdam in Zeeland tot verrassend Winterswijk, rustig Petten, swingend Zandvoort en in de mix met een citytrip: Vlissingen.

Wil je meer inspirerende bestemmingen en reistips kijk dan op: ronreizen.nl