TrosKompas

RONREIZEN

Het Zeeland van Daniël Dekker

Deejay Daniël Dekker, boegbeeld van AvroTros’ ‘Muziekcafé’ op Radio 2 en actief in het winnende Team Duncan Laurence tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, kan ook erg genieten van ons eigen (Zee)land.

“Israël was om meerdere redenen fantastisch, maar in Nederland kunnen we ook mooie muzikale reizen maken. Wil je naar een prachtige plek, waar je helemaal tot rust komt, dan kies ik voor Zeeland.” Na de live-uitzending in Hilversum van ‘Muziekcafé’ rijdt Daniël graag naar het ‘zilte zuiden’, de windstreek van Bløfs ‘Zoutelande’. “Eenmaal daar ga ik lekker borrelen, eten en uitwaaien. Op maandag ben ik dan weer een ander mens!”


Kampvuurconcert
“Jaren geleden ben ik in Zeeland terechtgekomen omdat daar kampvuurconcerten werden gehouden. Met een wigwam op het strand genoot ik van de zonsondergang en liedjes die werden gezongen.  Dit eendaagse evenement op de Brouwersdam is uitgegroeid tot het driedaagse Concert at Sea Festival, nog steeds op diezelfde plek, waar we als Radio 2 ook weer voor een groot deel live bij zijn.Hier komen vakantie en werk broederlijk bijeen.”

Onbekommerd kuieren
Daniël vervolgt: “Samen met veel muzikanten verblijf ik vaak in Hotel de Zeeuwse Stromen, waar het is toegestaan om je honden mee te nemen! Ik geniet er dan ook van om samen met mijn golden retriever lange strandwandelingen in Renesse te maken. Ook kun je uitstapjes maken naar steden als Middelburg of Goes, maar voor mij is de mix van typisch Hollandse luchten, mooie muziek en onbekommerd kuieren op het strand het Zeeland waar ik zo van geniet.

Duurzaam Europa
De Europese Unie wil dat in 2020 een vijfde van alle verbruikte energie duurzaam is. Hoewel dat nog lang niet overal het geval is, is er nu een Top 5 ‘groene’ bestemmingen. Op 5? Bretagne! Op 3? Ons eigen Schouwen-Duiveland. Op 1? Het Griekse Alonissos. Meer informatie over nummer 2 en 4 en die drie andere bestemmingen treft u op ronreizen.nl