TrosKompas

RONREIZEN

Het Dénia van Xenia

Xenia Kasper schreef spannende thrillers en behartigt de mediabelangen van Linda de Mol, Yolanthe Cabau en Olcay Gulsen. Ze geniet van Londen, New York en Tokio, maar het Spaanse Dénia heeft haar hart gestolen.

Xenia kan vliegen op Valencia of Alicante, want Dénia ligt zo ongeveer halverwege deze twee Spaanse steden. “Voor mij voelt Dénia als thuis, niet alleen vanwege mijn huis, maar ook door het klimaat, al die verse Spaanse gerechten en de aardige mensen. In dat relaxte ritme ben ik erg op mijn gemak. Bij het feest van San Juan, in de nacht van 23 juni, verwelkomen we de zomer. Op het strand worden de vreugdevuren van San Juan ontstoken. Zo geven inwoners symbolisch energie aan de kracht van de zon. Dat strandfeest heeft een ongedwongen sfeertje, net voordat het seizoen losbarst en alle toeristen komen. Rond middernacht maken we een lang lint en huppelen we – hand in hand – over de golfjes in de branding.”

Terras aan zee
Xenia is dus helemaal op haar gemak in Dénia, waar ze graag superverse vis koopt om het zelf op de barbecue of in de oven te bereiden. Maar je kunt er ook prima uit eten, op de tapasterrassen bij de haven of in de stad. “Een van mijn favoriete restaurants is El Pegolí, op een fantastische plek meteen aan zee. Ze schenken hier een heerlijk koele witte wijn – Mar de Frades – en de op de grill geroosterde langoustine of rode gambas de Dénia. Die zijn hier echt zalig.
Als je daar in goed gezelschap aan een mooi gedekte tafel zit, heerlijk in de zon met uitzicht op zee, dan is Hilversum even heel ver weg.”

xenia