TrosKompas

RONREIZEN

Naar Namibië met Evelien de Bruijn

Eens per jaar maken Evelien de Bruijn en haar man een verre reis. De ‘Hart van Nederland’-presentatrice, nu deelnemer aan ‘Wie is de mol?’, kreeg een gouden tip: Namibië.

“Iemand die in Zuid-Afrika had gewoond, zei: ‘Als je het échte Afrika wilt zien, moet je naar Namibië.’ Dus dat deden we. Tip: huur een auto en trek eropuit. In twee weken reden wij zo’n 3.600 kilometer. Zeker geen straf, want het landschap is ontzettend gevarieerd en verveelt geen moment.” Namibië herbergt ‘the big five’, maar dat is volgens Evelien slechts één van de redenen om te gaan. “Je hebt er ook de Sossusvlei: een oase die meestal droogstaat en omringd wordt door roodoranje duinen waar je over de rand kunt lopen. Echt waanzinnig mooi. En in de Caprivi-strook sliepen we onder een muskietennet aan de rivier. Bleken er de hele nacht nijlpaarden onder de steiger te hebben gelegen. Zo’n ervaring vergeet je niet zo gauw.”

Apetrots
“De natuur in Namibië is zó mooi, soms schoten de tranen in mijn ogen. In verschillende parken kun je wilde dieren spotten. Dat kan op eigen houtje, maar ik raad een gids aan. Die staat in contact met andere gidsen en krijgt door waar iets te zien is. Zo kwamen we langs neushoorns, stak een kudde olifanten ineens voor ons de weg over en kon ik een jong jachtluipaard fotograferen. Hij keek recht in mijn lens. Apetrots ben ik op die foto!”

Toch liever naar Zuid-Afrika? Op RonReizen.nl staan mooie reisverslagen over dit bijzondere land met zijn indrukwekkende wildparken, bruisende steden en smakelijke wijnroutes