TrosKompas

image0a23_5b510787-5684-4963-af5d-1d7e5fed0dbc.jpg

Scream 6 (2023)

In de zesde ‘Scream’-film verkassen de overlevenden uit het vorige deel van Woodsboro naar New York. Maar zelfs in de Big Apple laat gemaskerde moordenaar Ghostface hen niet met rust…

Onder de overlevenden zijn de zusjes Sam (Melissa Barrera) en Tara (Jenna Ortega) Carpenter. “Dit deel heeft zo veel actie, bloedvergieten en spannende achtervolgingsscènes, dat je continu op het puntje van je stoel zit”, belooft Jenna. “En je ziet de meest intimiderende en gewelddadige versie van Ghostface tot nu toe.”

Bloed & zweet
‘Scream 6’ bevat volgens Melissa een grote hoeveelheid van twee lichaamssappen. “Regisseurs Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett vroegen continu om meer bloed en zweet. Deel 5 was de eerste ‘Scream’-film die ze regisseerden, en toen hielden ze zich nog een beetje in, maar nu hebben ze er een wilde acht- baanrit vol inventieve moorden van gemaakt.”

Grimmiger
De verhuizing van het gemoedelijke Woodsboro naar het grootstedelijke New York draagt ook bij aan de spanning, vindt Melissa. “Doordat er in New York veel meer een mentaliteit geldt van ‘ieder voor zich’, is ‘Scream 6’ een stuk grimmiger. Wanneer je in de grote stad om hulp schreeuwt, terwijl je wordt achtervolgt door Ghostface, kijkt natuurlijk niemand op en verlies je al gauw het vertrouwen in de mensheid.”

Sexy stem
Iemand die er vanaf het eerste uur (oftewel sinds ‘Scream’ uit 1996) bij is, is Roger Jackson. Nou ja, zijn stem dan, want Jackson levert al sinds de originele film de dreigende telefoonstem van Ghostface. “Hij speelt een kat-en-muisspel met zijn slachtoffer aan de telefoon”, legt Roger uit. “Hij moet een prettig in het gehoor liggende stem hebben, die interessant en een beetje sexy klinkt, waardoor er niet meteen wordt opgehangen. Daarna verandert hij van toon en wordt zijn boodschap steeds dreigender.”