TrosKompas

4399-e8fe919541a543a363505279e9c77c09.jpg

Faithfully yours (2022)

In deze ingenieuze thriller gaat Bodil (Bracha van Doesburgh) met haar vriendin een weekendje naar België. Tenminste… dat denkt iedereen, want ondertussen gaan ze vreemd. Wij spraken met Bracha en Nasrdin Dchar, die haar man speelt.

Kunnen jullie kort jullie personages beschrijven?
Bracha: “Ik speel familierechter Bodil, getrouwd met Milan en we hebben een zoontje. Over het algemeen hebben we een gelukkig huwelijk, maar ik heb zo nu en dan een vriendinnenweekend waarbij we elkaars alibi zijn om vreemd te gaan. Op een van die weekendjes verdwijnt mijn vriendin en vervolgens raak ik verstrikt in een web vol leugens dat ik zelf heb gesponnen.” Nasrdin: “Ik speel arts Milan, de echtgenoot van Bodil. Op het eerste oog het type zorgzame man die alles doet om zijn gezin te beschermen, maar hij heeft ook geheimen.”

Houden jullie van thrillers?
Nasrdin: “Ik vind thrillers te gek. Op het puntje van je stoel zitten, meeleven met het verhaal en zelf die puzzel proberen te leggen.” De film zit vol verrassingen, dus het is nogal lastig om daar iets over te vragen… Bracha: “Bijna onmogelijk zelfs!”

Maar we kunnen wel zeggen dat jullie relatie behoorlijk verandert. Is het dan handiger om alles chronologisch te filmen?
Bracha: “Ja, dat is handiger voor de acteurs, maar vanwege logistieke redenen gebeurt dat nooit. We hebben heel veel gerepeteerd, zodat steeds duidelijk was wat ik wist en wat ik wist dat zij wist, enzovoorts. Nasrdin: “Zo konden we keuzen maken in wat we wel of niet lieten zien in een blik.”

Een groot deel van de film speelt zich af in een mooi strandhuis…
Bracha: “Een waanzinnig huis: groot, afgelegen, oud. En het spookte er.” Nasrdin: “Ja echt, dat is geen grap. Lampen gingen zomaar aan en uit, zelfs filmlicht dat de crew had meegenomen!”

Maar dan wel een spookhuis met een fijn zwembad...
Bracha: “Haha. Dat gelukkig wel. Ik kan wel zwemmen, maar heb geen diploma’s. Speciaal voor de zwemscènes in de film ben ik op zwemles gegaan. Met name voor de borstcrawl, dat is best een lastige slag.