TrosKompas

TheNewMutants_jpg.jpg

The new mutants (2020)

The new mutants’ is een duistere superheldenfilm over een groepje jongeren met speciale krachten. Wie is wie in de film en waarom duurde het bijna 2,5 jaar voordat deze klaar was?

Het verhaal gaat over vijf jongeren die tegen hun wil worden vastgehouden in een geheim instituut, waar op weinig zachtzinnige wijze van ieder van hen de specifieke superkracht wordt onderzocht. Het groepje zoekt een manier om te ontsnappen…

Steeds verzet
Regisseur Josh Boone beschrijft de film als “een spookhuisfilm vol hormonale tieners” en noemt het werk van horrorschrijver Stephen King (o.a. ‘Carrie’ en ‘The shining’) en tienerfilmspecialist John Hughes (o.a. ‘The breakfast club’) als belangrijkste invloeden op zijn film. Oorspronkelijk zou ‘The new mutants’ uitkomen in april 2018, maar de filmmaatschappij wilde meeliften op het succes van toen populaire horrorfilms als ‘It’ en ‘Get out’.

Daartoe moesten er reshoots komen om de film enger te maken. De film stond vervolgens gepland voor februari 2019. Maar net in die periode nam Disney de filmmaatschappij 20th Century Fox (waar ‘The new mutants’ bijzat) over, en die zette de nieuwe mutanten in de koelkast ten faveure van een andere superheldenfilm: ‘X-men: Dark Phoenix’. Vervolgens zou de film écht uitkomen in april 2020… en toen was er de uitbraak van COVID-19. Nu dan eindelijk op 2 september. Regisseur Boone: “Het voordeel van al die jaren vertraging is dat ik de film steeds kon bijschaven en beter maken. ‘The new mutants’ is nu precies zoals ik het voor ogen had.”