TrosKompas

Bad-Boys-For-Life_st_1_jpg_sd-high_Copyright-2019-C.jpg

Bad boys for life (2020)

25 jaar na hun eerste avontuur – en 17 na hun tweede – zijn detectives Mike en Marcus (Will Smith en Martin Lawrence) weer terug in ‘Bad boys for life’. Ouder, maar ook wijzer?

Detective Marcus Burnett is net opa geworden. Hij wil het wat werk betreft rustiger aan gaan doen om meer tijd bij zijn familie door te brengen. Helaas krijgt hij daar geen kans toe als zijn collega en vriend Mike Lowrey in gevaar komt. Het Mexicaanse misdaadkopstuk Isabel (Kate del Castillo) mag na een jarenlange gevangenisstraf wraak nemen op Mike, die haar destijds achter de tralies heeft gezet. Mike en Marcus krijgen in hun strijd tegen Isabel en haar handlangers hulp van het nieuwe eliteteam AMMO, dat beschikt over de nieuwste hightechsnufjes. Maar is dat wel zo’n goede combinatie met de twee ‘old school’-detectives?

Chemie
In 2003 schitterden Will Smith en Martin Lawrence voor het laatst samen in ‘Bad boys 2’. Volgens Lawrence was het tijd voor een derde deel. “In de loop der jaren werd mij constant gevraagd wanneer er een nieuwe ‘Bad boys’-film zou komen, omdat Will en ik zo’n goede chemie hebben. Ik kon ook niet wachten tot we weer gingen samenwerken.”

Energie
De eerste twee delen werden geregisseerd door Michael Bay (die ook de ‘Transformers’-films maakte). Voor de derde film tekende het Belgische duo Adil El Arbi en Bilall Fallah, bekend van ‘Black’ en ‘Patser’. Will Smith is vol lof over hen. “De energie en zienswijze van Adil en Bilall is fris. Je merkt dat ze van de peronages houden en dus de beste ‘Bad boys’-film willen maken. Het was fijn om met ze te werken.”

Familie
Wat Will Smith interessant vindt aan ‘Bad boys for life’ is hoe de vriendschap tussen Mike en Marcus onder de loep wordt gelegd. “Mijn personage Mike wil nog steeds vol gas gaan. Maar Marcus denkt, zeker sinds hij opa is geworden, vooral aan zijn pensioen. De dynamiek tussen die twee gezworen vrienden verandert, omdat ze nu beiden iets anders willen. Als Mike het Mexicaanse misdaadkartel achter zich aankrijgt, wil Marcus er niets mee te maken hebben. Maar ja, die twee hebben zoveel meegemaakt, dat Mike praktisch familie is voor Marcus. En familie help je in zware tijden, dus zuchtend en steunend gooit Marcus zich in dit avontuur.”