TrosKompas

MeninBlackInternational_kopie_ren.jpg

Men in black: International (2019)

22 jaar na de eerste ‘Men in black’-film is er nu eindelijk het vierde deel. Zonder voormalig hoofdrolspelers Will Smith en Tommy Lee Jones, maar met Chris Hemsworth en Tessa Thompson.

De titel is ineens wat onlogisch geworden, want er zit nu ook een vrouw bij de geheimzinnige organisatie die onze aarde beschermt tegen gluiperige buitenaardse wezens. In de eerste drie films speelden Will Smith en Tommy Lee Jones de hoofdrollen, maar in deze editie zijn ze vervangen door Chris Hemsworth (foto l.b.) en Tessa Thompson (r.b.) die al eerder samen speelden in de superheldenfilms ‘Thor: Ragnarok’ en ‘Avengers: Endgame’. Thompson speelt een agente die als zesjarige een ontmoeting met een alien had en naderhand een behandeling met de ‘neuralizer’ kreeg. Zoals de fans van de eerdere films weten, is daardoor haar totale geheugen gewist, waardoor ze nu aan alles twijfelt.

Internationaal
Het verschil met de eerdere films is dat ‘Men in black: International’ echt internationaler is. Er is o.a. gefilmd in Londen, Marokko en Italië, en de Eiffeltoren in Parijs blijkt een poort naar een andere dimensie. Het verhaal draait om een discodansende, buitenaardse tweeling, een insect dat bekend staat als de Hive en een mogelijke mol binnen de organisatie. Kunnen de ‘woman and man in black’ redding brengen?