TrosKompas

12cm_MANNEN.jpg

Mannen van Mars (2018)

3
Drie vrienden gaan naar een reünie en besluiten eerst hun oude vriendschap nieuw leven in te blazen met bier, voetbal en vrouwen. Maar er is meer in het leven van een veertigjarige...

De drie hoofdrolspelers worden in sneltreinvaart geïntroduceerd. Peter (Huub Smit) twijfelt door haaruitval en leesblindheid aan zijn mannelijkheid, Mark (Martijn Fischer) is door zijn vrouw in de steek gelaten en rocker Edwin (Daniël Boissevain) is een vrouwenmagneet met een geheim. Samen gaan ze een weekend naar Hotel Huis ter Duin (waar het Nederlands elftal altijd logeerde) om te feesten in voorbereiding op een schoolreünie. Geheel volgens de regels van het mannen­filmgenre zingen ze klassieke hits in de auto, gluren ze naar vrouwen in de fitnesszaal en zetten ze het op een zuipen. Net voordat de kijker begint te vermoeden dat mannen simpele holbewoners zijn, hebben ze het tussen het drinken door ook nog over het leven.

Heliumstemmetje
Niet te lang natuurlijk, dan gaat de film weer vrolijk verder met voor de hand liggende onderwerpen. Het waxen van geslachtsdelen, woordgrappen maken met een heliumstemmetje, naakt in zee duiken en de verplichte emotionele toespraak… Het zijn allemaal inkoppertjes voor open doel, maar dat geeft niet, want de drie hoofdrolspelers stralen echt vriendschap uit. Bovendien zijn er leuke bijrollen van onder meer Jennifer Hoffman. Al met al is ‘Mannen van Mars’ een geslaagde genrefilm die op de lachspieren werkt. Op naar ‘Vrouwen van Venus’.

popup1019.jpg