TrosKompas

TVK1715_14_15_02.jpg

The boss baby (2017)

4
‘The boss baby’ is een grappige animatiefilm van Dreamworks over een baby die een pak draagt, met zijn speelgoedtelefoon zijn personeel aanstuurt en zich gedraagt alsof hij de baas van het gezin is.

Hoofdpersoon van ‘The boss baby’ is niet de zakenmanager in babygedaante, maar de zevenjarige Tim. Het ventje heeft een meer dan levendige fantasie en droomt regelmatig weg om in zijn gedachten spannende avonturen te beleven. Nu heeft hij gehoord dat hij een broertje of zusje krijgt en meteen gaat zijn fantasie met hem op de loop. De baby komt aan met een luxe taxi, draagt een pak, volgt de aandelenkoersen, houdt heimelijke besprekingen met andere baby’s en is in Tims gezin geplaatst voor een geheime missie. Lukt het Tim deze indringer te ontmaskeren?

Gouden po
The boss baby’ is een inventieve animatiefilm die regelmatig van tekenstijl verandert om een fantasiewereld te laten zien, zodat je als kijker continu heen en weer geslingerd wordt tussen werkelijkheid en fantasie. De bazige baby vormt een bron
van veel humor. Die is er via bijvoorbeeld satire op de zakenwereld, waarin alles draait om bonussen – in dit geval een gouden po – maar ook puur door zijn leuke opmerkingen. Hij vergoelijkt zijn luier bijvoorbeeld met: “Astronauten en racecoureurs dragen ook luiers en zo bespaar ik dagelijks veel tijd.”

Familie
‘The boss baby’ bestaat niet louter uit vaart en leuke grappen, maar is uiteindelijk ook een film over liefde en familiewaarden. Dat geeft een zoet einde aan de film, die het idee van ‘Toy story’ (in dit geval gedragen de baby’s zich heel anders als ze zich onbespied wanen) gebruikt om de menselijke fantasie te eren: in je hoofd kun je alles! Knap is ook dat de film alle leeftijden aanspreekt. De schattigheid en de verwijzingen naar filmklassiekers als ‘Raiders of the lost ark’ en ‘Mary Poppins’ vallen in de smaak bij de ouders en de snelheid en leuke grappen (natuurlijk ook over luiers) doen het goed bij de kinderen. Als je naar deze film gaat winnen dus zowel de kleine als de grote bazen van elk gezin. Al zal die laatste categorie vaker lachen, want veel van de grappen gaan over de bonus- en memocultuur van de zakenwereld.
Deze website maakt gebruik van Cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.