TrosKompas

meester_kikker_47043015_st_1_s-high.jpg

Meester Kikker (2016)

Jeroen Spitzenberger zet een geweldige Meester Kikker neer, een leraar die zomaar in een kikker kan veranderen. Een leuke en spannende film voor jonge kinderen.

Paul van Loon schreef eerder al ‘Dolfje Weerwolfje’ over een jongetje dat in een vriendelijke weerwolf verandert. In ‘Meester Kikker’ hebben we te maken met een weerkikker, een mens die in een kikker verandert. Wanneer meester Frans (Jeroen Spitzenberger) iets over kikkers hoort, trekt er een vlies voor zijn ogen en treden er reacties op in zijn lichaam. Als hij dan niet snel wegrent, verandert hij in een groene kikker. Als zijn leerlinge Sita dus een spreekbeurt over die groene amfibieën wil houden, wordt meester Frans erg zenuwachtig...

Kikkerkeel
‘Meester Kikker’ is een film voor de jonge doelgroep. Jeroen Spitzenberger is goed op zijn plek als de joviale meester en weet ook te overtuigen in de transformatiescènes waarvoor hij speciale contactlenzen inkreeg en waarvoor met computeranimatie zijn keel opgezet werd als die van een kikker. Minstens zo sterk is Paul R. Kooij als de strenge directeur die van Frans af wil omdat hij soms zomaar verdwijnt of zich lange tijd opsluit op de wc’s. Hij is echt een engerd en blijkt ook een geheim te hebben. ‘Meester Kikker’ is een leuk en spannend sprookje met als onder-liggende moraal dat je iedereen moet accepteren zoals hij of zij is, zelfs al zijn ze groen of kwaken ze.