TrosKompas

20.jpg

Sammy 2 (2012)

3
'Sammy 2' is gemaakt door een bedrijf dat 4D-films voor attractieparken maakt. Het resultaat is een heuse belevenis voor de kleinste kinderen.Sammy 2' is pas de derde film van het Vlaamse bedrijf nWave. De eerste twee, 'Sammy's avonturen' en 'Vliegen naar de maan', waren behoorlijk succesvol. Het bedrijf kan nog niet in de schaduw staan van reuzen als Pixar en Dreamworks, maar is wel een grootheid op het gebied van IMAX-films en spektakelfilms voor pretparken. 'Panda-droom' op de Efteling is bijvoorbeeld door een van hun dochter-bedrijven gemaakt.

Daverende 3D
Dat het bedrijf van onze zuiderburen ook op andere markten opereert, is te zien aan 'Sammy 2'. De film is alleen te zien in 3D. Waar andere maatschappijen die techniek vooral gebruiken voor meer diepte, komt alles in deze film echt naar je toe. Krabbenscharen, enge vissen en snavels van zeemeeuwen bijvoorbeeld. Daardoor is 'Sammy 2' een echte kijkervaring en krijgt het verhaal, over twee schildpadden die uit een enorm aquarium in Dubai willen ontsnappen, extra diepte.

Onderwaterwereld
De film ziet er prachtig uit, met fraaie kleuren en een betoverend mooie onderwaterwereld. Minpuntjes: veel goede grappen zijn er niet en het zand aan het begin van de film is slecht getekend. Maar dat zal de pret bij de jongste kinderen niet drukken; die genieten van het visuele spektakel en het spannende verhaal.